Antena 3 CNN Actualitate Justiție Elena Udrea nu a scăpat de controlul judiciar. Cererea sa a fost amânată

Elena Udrea nu a scăpat de controlul judiciar. Cererea sa a fost amânată

M.Z.
2 minute de citit Publicat la 12:05 25 Aug 2015 Modificat la 12:05 25 Aug 2015
udrea.jpg
Foto: Agerpres
UPDATE 12.05 - Elena Udrea nu a scăpat de controlul judiciar, dar acest lucru nu o deranjează şi spune că nici nu mai pleacă în vacanţă, ca să se poată ocupa de activitatea parlamentară.

Deputatul spune că are multe proiecte, inclusiv în domeniul Sănătăţii.

Elena Udrea a criticat marţi aşa-zisa legalizare a şpăgii pentru medici şi a spus că, în acest ritm, s-ar putea legaliza mita şi în ministere. 

________________________________

Ştirea iniţială 09.10


Elena Udrea merge astăzi în faţa magistraţilor de la Instanţa Supremă. Magistraţii trebuie să decidă dacă acceptă cererea de ridicare a măsurii controlului judiciar în dosarul Gala Bute.

Udrea este acuzată de mai multe infracţiuni de corupţie comise în perioada 2010 - 2012, privind administrarea fondurilor publice de către Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Procurorii DNA o acuză că ar fi luat mită 900.000 de euro. În schimbul banilor, fostul ministru trebuia să aprobe plăţi către firmele oamenilor de afaceri care sprijineau organizarea galei de box.

Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, când instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu din 7 mai până în 16 iunie. 
 
Din 25 februarie până în 30 aprilie, Udrea a fost încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgşor.
 
În 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.
 
Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.
 
Potrivit DNA, între 2010 şi 2011, Elena Udrea şi fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.
 
După trimiterea în judecată a dosarului, procurorii au dispus să continue cercetările faţă de Elena Udrea pentru infracţiunea de spălare de bani, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-ar fi transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.
 
Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul "Microsoft", cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul "Gala Bute".

×
x close