Antena 3 CNN Actualitate Justiție Val de demisii în anturajul Marinei Pandarof, iubita lui Florian Coldea. Se pleacă din funcțiile publice

Val de demisii în anturajul Marinei Pandarof, iubita lui Florian Coldea. Se pleacă din funcțiile publice

florian coldea - hepta
Florian Coldea, la ieşirea din DNA. Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iul 2024   •   19:26

Val de demisii, în scandalul de pe axa Marina Pandarof-Florian Coldea. Unii dintre oamenii din preajma blondei au abandonat funcțiile publice după ce numele lor au fost vehiculate în dosarele penale, generate în jurul celei supranumite șefe a rețelei "M".

Între timp, la DNA au fost audiate mai multe persoane, astăzi, printre cei care au răspuns întrebărilor procurorului de caz s-a numărat, celebrul afacerist chinez de numele căruia se leagă afacerea China Town, scandalul din dosarul de prostituție Shanghai sau intermedierea unei afaceri cu societatea de stat Cupru Min.

Vorbim despre Wang Yan, poate cel mai influent cetățean chinez din România. De numele său se leagă mai multe afaceri cu scandal. El ar fi fost cel care i-ar fi făcut legătura omului de afaceri Cătălin Hideg cu rețeaua Coldea-Dumbravă pentru optimizarea dosarului penal trimis în judecată de procurorii lui Kovesi de la Parchetul European.Astăzi, el a dat iar declarații la DNA.

Wang Yan este probabil unul dintre puținii străini care și-au schimbat numele după luarea cetățeniei române. Se numea Ion Alexandru. În urmă cu 13 ani, Wang Yan, era în lumina reflectoarelor, punea pe picioare una dintre cele mai mari afaceri din România, China Town.

"Va fi o locație pentru toată Europa, o locație de turist", spunea atunci acesta. 

Şi dintr-o dată, la solicitare a Serviciului Român de Informații, pe vremea când la cârme erau celebrii generali Coldea și Dumbravă, Ion Alexandru a pierdut și cetățenia română și numele românesc.

Generalii s-au pensionat, iar Wang a fost, se pare, reevaluat și a ajuns în plasa de relații a foștilor ofițeri de informații, la fel ca Marina Pandarof.

Potrivit unor surse, Marina Pandarof ar fi racola din România mai multe tinere pe care le-ar fi plasat la diverse evenimente. Nu a lipsit nici de la Moto GP din Austria, eveniment susținut de Crypto Data în 2023.

Marina Pandarof este cercetată din octombrie 2022 într-un dosar de trafic de droguri în România, după ce s-au găsit în apartamentul ei, potrivit unor surse, aproape 2 grame de cocaină. Potrivit unor surse judiciare, suspect în această cauză ar fi un anume Cătălin Marius Ușurelu, directorul companiei de apă Olt.

"Nu ştiu despre ce vorbitţi..Puteţi să reveniţi, sunt într-o şedinţă", asta spunea Cătălin Ușurelu pe 21 iunie pentru News Hour with CNN.

În urmă cu 2 zile, Ușurelu, dar și directorul adjunct au demisionat, la fel și primarul orașului Slatina, Emil Moț, precum și viceprimarii. Drogurile și femeile din jurul Marinei Pandarof i-ar fi condus pe anchetatori la o adevărată rețea rețeaua. Reţeaua "M" - oameni cu bani influenți, oameni politici care se distrau, consumau cocaină și făceau combinații pe banii contribuabililor. Din șpăgi și-ar fi luat și case în Spania mai mulți oameni politici din Olt și nu numai, acesta fiind un alt dosar în care apare și numele lui Florian Coldea aflat pe masa procurorilor DNA.

×
Subiecte în articol: Florian Coldea Marina Pandarof
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close