Antena 3 CNN Actualitate Justiție Dincolo de ştiri: Pe cine "îngroapă" Elena Udrea

Dincolo de ştiri: Pe cine "îngroapă" Elena Udrea

elena udrea.jpg
25 Oct 2015   •   00:10

Cristina Ţopescu, alături de invitaţii săi, europarlamentarii Norica Nicolai şi Cristian Buşoi, au discutat la "Dincolo de ştiri" despre ce i se întâmplă acum Elenei Udrea, care este acuzată de DNA într-un nou dosar, pentru luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

"Sunt oameni care n-au nicio legătură cu corupţia, doamna Udrea îi determina cu sume de bani. Nimeni nu spune că doamna Udrea este Maica Tereza (...)atunci când ai o cauză o instrumentezi în totalitate până la aflarea adevărului. Dacă doamnei Udrea nu i s-a luat o declaraţie, de ce se consideră că arestarea preventivă ar putea aduce lumină? Cred că această împrejurare face un deserviciu şi actului juridic. Udrea tot timpul şi alţii nimic? Poate unii vor să o transforme într-o victimă" a spus Norica Nicolai.

Cristian Buşoi apreciază că unele lucruri ies la suprafaţă abia acum, deoarece a intervenit o schimbare de context.

"Amintiţi-vă că până acum mai puţin de un an preşedintele ţării era Traian Băsescu. Să nu uităm că foarte multe din informaţiile care poate existau în sistem, cu indicii şi informaţii foarte detaliate, doar că înţeleg că foarte multe din aceste dosare se închid sau se validează prin mărturisiri. Multe dintre aceste dosare nu pot fi duse în faţa instanţei doar pe baza unor indicii, până la urmă una dintre probele importante este cea a denunţului, a mărturisirii. Cum aceste lucruri nu erau posibile în 2010, nici în 2011, probabil că este una dintre explicaţii. Explicaţii mult mai categorice le pot da doar instituţiile care au atribuţii să investigheze aceste lucruri" a spus Cristian Buşoi.

×
Citește mai multe din Justiție
» Vezi toate știrile din Justiție
Cele mai noi știri
Parteneri
x close