„În ceea ce privește jurisprudența CEDO în această materie, trebuie învederat că, în esență, instanța europeană acceptă faptul că, datorită gravității deosebite și a reacției publicului față de acestea, unele infracțiuni pot să provoace o tulburare socială de natură a justifica o detenție provizorie, cel puțin pentru un anumit timp.
În aceste cazuri este necesară o astfel de reacție a autorităților, pentru a nu se crea și mai mult neîncrederea în capacitatea justiției de a lua măsurile necesare pentru prevenirea pericolului pentru ordinea publică, pentru crearea unui echilibru firesc și a unei stări de securitate socială (cauza Letellier c. Franței)”, arată referatul procurorilor în cazul medicului Beuran.
DNA a citat incomplet și pe dos decizia CEDO, a arătat Andreea Sava.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie precizează, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a medicului Mircea Beuran, că măsura se impune pentru a se putea preveni săvârşirea unei alte infracţiuni de către acesta, date fiind funcţiile pe care le deţine, dar şi pentru că există riscul să influenţeze martorii din dosar.
Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, cererea DNA de arestare preventivă a chirurgului Mircea Beuran, însă instanţa a decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.
Descoperiți. Lucruri care nu se potrivesc în dosarul medicului Beuran