Antena 3 CNN Actualitate Justiție Crima din Padina: Șeful clanului Fabian este cercetat pentru arma găsită la fiii săi. Pistolul figurează ca fiind confiscat de polițiști acum 13 ani

Crima din Padina: Șeful clanului Fabian este cercetat pentru arma găsită la fiii săi. Pistolul figurează ca fiind confiscat de polițiști acum 13 ani

fabian marin clanul fabian
Fabian şi Sidonia Marin. Sursa foto: Colaj Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    Carmina Pricopie    |    12 Iul 2024   •   18:48

Misterul armei care a fost găsită în maşina celor 3 interlopi acuzaţi că au ucis un bărbat la o petrecere din Dâmboviţa a fost elucidat. Pistolul era deţinut de şeful clanului Fabian, tatăl suspecţilor. Bărbatul s-a ales cu un dosar penal.

Şeful clanului Fabian, tatăl celor trei interlopi acuzaţi că au măcelărit un bărbat la o petrecere din Padina, în judeţul Dâmboviţa, este cercetat într-un nou dosar penal. Acuzaţia este că a deţinut vreme de 13 ani un pistol, deşi acesta fusese confiscat de poliţişti. Este arma găsită în maşina celor trei, după atacul de la petrecere. O armă neletală din fabricaţie, dar care se putea transforma într-una de foc, pentru că avea gloanţe modificate.

Cei trei suspecți sunt frații Luis, George Armando şi Laurenţiu. Fiii lui Fabian şi Sidonia Marin. El şef de clan, ea, autointitulată vrăjitoare. Cei trei au fost plasaţi în arest la domiciliu, de judecătorii Lavinia Nuşa Apostu şi Constantin Niţă de la Curtea de Apel Ploieşti deşi, în timpul cercetărilor crimei din Padina, în maşina lor a fost găsit un pistol. O armă neletală din fabricaţie, dar cu 6 cartuşe modificate artizanal, astfel încât arma se transforma într-una de foc.

"Pistolul figurează ca indisponibilizat la data de 24.11.2011, de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti. În mod cu totul de neînţeles, acelaşi pistol se regăseşte la fiul lui Marin Fabian, deşi ar fi trebuit să se afle în custodia Poliţiei. Drept urmare, pe cale de consecinţă logică, în perioada 24.11.2011 (când se presupune că a fost indisponibilizat de organele de Poliţie) - 10.02.2024 (data la care a fost găsit în posesia inculpatului Marin George Armando) arma în cauză s-a aflat în detenţia fără drept a numitului Marin Fabian.", se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

Pe 24 noiembrie 2011, în urmă cu 13 ani, poliţiştii descindeau acasă la clanul Fabian, într-un dosar de lipsire de libertate şi şantaj. 

"Marin Fabian a mai deţinut, începând cu perioada 09.01.2007, următoarele arme letale: puşcă cu glonţ, marca UM SADU, calibru 7,62x39, puşcă cu alice marca MOSSBERG, calibru 12, ambele figurând indisponibilizate la data de 24.11.2011.", arată instanța.

Aici au găsit un adevărat arsenal. Un kalaşnikov, o puşcă de asalt, fabricată la Sadu, un pistol cu gaze, o puşcă de vânătoare, muniţie şi un pistol cu bile de cauciuc. Toate au fost ridicate şi indisponibilizate. Pistolul cu bile de cauciuc a ajuns, nimeni nu ştie cum, din nou în mâinile lui Fabian Marin. Procurorii care i-au trimis pe băieţii lui Fabian în judecată pentru omor au format un nou dosar pentru şeful clanului, sub acuzaţia de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Cazul va ajunge pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Patru minute a durat atacul din barul hotelului din Padina. Protagoniştii sunt cei trei interlopi din clanul Fabian şi victima lor, acum moartă. Înjunghiat în spate în restaurant, Sorin Anghel a fost scos de soţia sa în curtea hotelului. L-a aşezat pe o masă. Era lipsit de reacţie şi de apărare. Din păcate, Sorin Anghel a murit în braţele soţiei.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close