Antena 3 CNN Actualitate Justiție Coldea și Dumbravă rămân sub control judiciar. Cererea foștilor șefi SRI de ridicare a măsurii preventive a fost respinsă

Coldea și Dumbravă rămân sub control judiciar. Cererea foștilor șefi SRI de ridicare a măsurii preventive a fost respinsă

florian coldea iesire dna 24 mai 2024
Florian Coldea, la ieșirea de la DNA, 24 mai 2024 | Sursă foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    06 Aug 2024   •   14:14

Curtea de Apel București a respins marți cererea de ridicare a controlului judiciar pentru generalii SRI în rezervă Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, precum și pentru avocatul Doru Trăilă, conform minutei de ședință. Decizia este definitivă.

„În temeiul art. 216 rap. la art. 215 ind. 1 alin. 5 din C. proc.pen. și art. 213 din C.proc. pen. respinge ca nefondate plângerile formulate de inculpaţii CODLEA FLORIAN, DUMBRAVĂ DUMITRU şi TRĂILĂ DORU FLOREL, împotriva ordonanţelor nr. 52/1/P/2024 din data de 15.07.2024, emise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. – Structura Centrală - Secţia de Combatere a Corupției, prin care s-a prelungit măsura controlului judiciar pe cauțiune faţă de inculpaţi.

Respinge, ca neîntemeiate, cererile inculpaților CODLEA FLORIAN, DUMBRAVĂ DUMITRU şi TRĂILĂ DORU FLOREL de înlăturare a obligaţiei prevăzute de art. 215 alin. 2 lit. a C.proc.pen. de a nu depăși limita teritorială a României.

În temeiul art. 275 alin.2, 4 din C. proc. pen obligă pe inculpaţii Coldea Florian, Dumbravă Dumitru şi Trăilă Doru Florel la plata a câte 300 lei, fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 06.08.2024”, se arată în decizia Curtea de Apel București.

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, au cerut, pe data de 23 iulie, după două luni în care au stat sub control judiciar, ridicarea acestei măsuri preventive.

Trei ore a durat ședința la Curtea de Apel București, iar magistrații au amânat procesul.

×
Citește mai multe din Justiție
» Vezi toate știrile din Justiție
Cele mai noi știri
Parteneri
x close