Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fosta şefă a DIICOT Alina Bica, la un pas de a fi eliberată

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica, la un pas de a fi eliberată

bica.jpg
Foto: Agerpres
22 Oct 2015   •   09:42
Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, ar putea fi eliberată de la penitenciarul Târgşor. Judecătorii au decis plasarea ei în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori.  

Cel mai probabil, decizia va fi contestată, având în vedere că Bica nu a recunoscut acuzaţiile.

În urmă cu două luni, ea fost ridicată de pe stradă şi trimisă din nou în arest preventiv, pentru luare de mită.

Bica a fost arestată sub acuzaţia de luare de mită, alături de fostul şef ANAF Şerban Pop. Procurorii spun că Bica ar fi primit bani pentru a-şi exercita influenţa. 

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată, pe 25 septembrie, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acesta fiind şi el acuzat în cauză.
 
Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe fosta şefă a DIICOT Alina Mihaela Bica, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu.
 
În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată şi fostul şef al ANAF Şerban Pop, în stare de arest preventiv, pentru complicitate la dare de mită şi omul de afaceri Horia Simu, arestat în altă cauză, pentru dare de mită.

×
Subiecte în articol: Alina Bica arest la domiciliu
Citește mai multe din Justiție
» Vezi toate știrile din Justiție
Cele mai noi știri
Parteneri
x close