Antena 3 CNN Actualitate Justiție Avocatul care și-a determinat iubita să se arunce de la etajul 15 al unui bloc a scăpat de acuzații. E condamnat doar pentru șantaj

Avocatul care și-a determinat iubita să se arunce de la etajul 15 al unui bloc a scăpat de acuzații. E condamnat doar pentru șantaj

New Project - 2024-07-30T194756.133
de Carmina Pricopie    |    30 Iul 2024   •   19:48

Pretinsul avocat care şi-a împins iubita la sinucidere a fost dat în urmărire de poliţie. Bărbatul a fost condamnat definitiv, dar, nu pentru tentativă de omor şi nici pentru că şi-a determinat iubita să se arunce în gol de la etajul 15. Pentru că judecătorii i-au schimbat infracţiunea, apoi au aşteptat prescrierea. Doar la fond, magistraţii au amânat pronunţarea aproape un an. Caius Irinel Iliescu a fost condamnat doar pentru şantaj.

„Sunt în recuperare, imobilizată. Îmi doresc şi am convingerea că se va face dreptate în acest dosar”, a spus victima lui Caius Irinel Ionescu.

Asta spunea victima lui Caius Irinel Iliescu în 2017, pe 15 februarie. Acum, victima nu vrea să mai vorbească. Spera atunci că se va face dreptate. La 7 ani distanţă, călăul ei a scăpat, rând pe rând de aproape toate acuzaţiile.

În mod surprinzător, trimis în judecată în 2017, pentru tentativă la omor, săvârșită asupra unui membru de familie, şantaj în formă continuată şi inducerea în eroare a organelor judiciare, Caius Irinel Iliescu a fost condamnat doar pentru şantaj. 4 ani şi 6 luni. Tentativa de omor s-a transformat la Tribunalul Bucureşti în determinarea sau înlesnirea sinuciderii.

Apoi, aceiaşi judecători au amânat pronunţarea aproape un an. De pe 03.10.2022 până pe 4 august 2023, când, surpriză, au constatat că aproape toate faptele sunt prescrise. Au mai lăsat doar şantajul. Şi aşa a rămas şi la Curtea de Apel Bucureşti.

„Eu am fost conştientă şi când am căzut. Auzeam totul.”, spunea victima avocatului pe data de 15 februarie 2017.

Era ţintuită la pat şi rememora clipă de clipă ce trăise pe 17 noiembrie 2016, când s-a aruncat în gol de la etajul 15 al unui bloc rezidenţial ca să scape de teroarea la care o supunea bărbatul. Avocată şi ea, victima a ales să-şi ia viaţa după luni şi luni de teroare.

Era iubita lui Caius Irinel Iliescu. Bărbatul o bătea sistematic, o ameninţa cu pistolul, o strângea de gât şi o umilea în mod constant. Sub aceste presiuni, femeia i-a cedat mai multe bunuri şi s-a obligat să-i achite datorii pe care nu le avea la el. Înainte să se arunce în gol, victima a scris pe un bileţel că violenţa nu este egală cu viaţa.

O copertină de la etajul 5 i-a salvat viaţa. Avocata a ajuns în comă la spital. Când s-a trezit, le-a spus poliţiştilor cine a împins-o să se arunce. Acum, Caius Irinel Iliescu este dat în urmărire.

În urmă cu câteva zile, magistraţii l-au condamnat definitiv, dar doar pentru şantaj.

Bărbatul este un personaj controversat. A făcut pe avocatul mulţi ani deşi nu avea drept de practica, a avut o firmă de detectivi iar în 2008 chiar a candidat la parlamentare pentru Senat din partea PNL. Cu o zi înainte de pronunţarea definitivă, bărbatul posta pe Facebook din Italia.

×
Subiecte în articol: avocat Iași Caius Irinel Iliescu
Citește mai multe din Justiție
» Vezi toate știrile din Justiție
Cele mai noi știri
Parteneri
x close