Antena 3 CNN Actualitate Justiție Avocaţii lui Oprescu au contestat decizia de arestare preventivă în cazul edilului

Avocaţii lui Oprescu au contestat decizia de arestare preventivă în cazul edilului

recurs.jpg
Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Sep 2015   •   08:23

Avocaţii lui Sorin Oprescu au contestat deja decizia de arestare preventivă în cazul edilului şi au respins acuzaţiile aduse de procurori.

 
Edilul Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de luare de mită. 
 
După ce magistraţii au dat verdictul, primarul general al Capitalei a ajuns în Arestul Central al Poliţiei Capitalei. 

Sorin Oprescu ar pus la punct o întreaga reţea infracţională pentru a obţine bani de pe urma contractelor acordate de Primăria Generală, se arată în referatului procurorilor DNA. Edilul ar fi deţinut şi un aparat care bruia semnalul telefoanelor mobile pentru a nu fi interceptat în timpul întâlnirilor în care primea mita şi care aveau loc chiar la el acasă.

De asemenea, cel care l-a denunţat a povestit procurorilor că i-ar fi dat mită primarului Sorin Oprescu pentru a nu fi dat afară din instituţie. Reţeaua infracţională ar fi fost organizată de Oprescu încă din vara anului 2012. 

Sorin Oprescu, născut în 1951, este primar al Capitalei din iunie 2008. El a absolvit Facultatea de Medicină Generală Bucureşti, fiind medic specialist chirurg. Membru al PDSR şi apoi al PSD, el a fost, din iulie 2006, preşedintele PSD Bucureşti, funcţie din care a demisionat după câteva luni, după ce a pierdut în faţa lui Mircea Geoană competiţia pentru funcţia de preşedinte al partidului.

În aprilie 2008, Oprescu a demisionat din PSD pentru a candida ca independent pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, iar din iunie 2008 este primar general al Capitalei.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close