Antena 3 CNN Actualitate Justiție Avocat din București, implicat într-o afacere ilegală cu limuzine de lux. Cum făcea bani o grupare care cumpăra mașini în leasing

Avocat din București, implicat într-o afacere ilegală cu limuzine de lux. Cum făcea bani o grupare care cumpăra mașini în leasing

perchezitii inselaciune bucuresti timisoara captura video antena 3 cnn
Avocatul i-ar fi învățat pe membrii grupării cum să acționeze pentru a-și duce planul la bun sfârșit | Sursă colaj foto: Captură video Antena 3 CNN
de Dragoș Boța    |    07 Aug 2024   •   09:47

Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigarea a Criminalității Economice fac, miercuri dimineață, percheziţii la 12 adrese din Timişoara şi Bucureşti, la o grupare acuzată de înşelăciuni. Mai exact, gruparea cumpăra maşini în leasing pe care le vindea şi le reclama apoi ca fiind furate. Toate acestea se întâmplau cu ajutorul unui avocat.

Perchezițiile sunt în plină desfășurare în acest moment. Sunt căutați și ridicați mai mulți suspecți, dar și telefoane, laptop-uri și alte mijloace de probă cu care anchetatorii speră să dovedească infracțiunile comise.

Potrivit primelor informații, gruparea a înființat mai multe firme pe numele unor persoane de fațadă, cu scopul de a-și acoperi urmele.

Cu ajutorul complicilor pe care îi aveau în firmele de leasing sau la dealerii de mașini, suspecții reușeau să achiziționeze, de obicei limuzine de lux de la BMW, iar după ce intrau în posesia mașinilor, acestea erau înstrăinate contra a 30% din valoare, acești bani urmând să fie împărțiți între membrii grupării.

Mașinile trebuiau să plece în afara spațiului Uniunii Europene, dar anchetatorii au reușit să blocheze înstrăinarea mașinilor, una dintre acestea fiind recuperată în Bulgaria. 

Perchezițiile se fac în 12 locații din Timișoara și București, printre care și la un avocat din Baroul București, dar care profesează în municipiul de pe malurile Bedei. 

Avocatul este cel care le-ar fi acordat asistență juridică celorlalți membri ai grupării și care i-ar fi învățat pe membrii grupării cum să acționeze pentru a-și putea duce planul la bun sfârșit.

Prejudiciul în acest dosar este de peste 2,1 milioane de lei.

Suspecții urmează să fie duși la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara pentru audieri.

×
Citește mai multe din Justiție
» Vezi toate știrile din Justiție
Cele mai noi știri
Parteneri
x close