Antena 3 CNN Actualitate Justiție Atacatorul de la Parlament cere să fie pus în libertate. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că nu regretă ce a făcut

Atacatorul de la Parlament cere să fie pus în libertate. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că nu regretă ce a făcut

atacator parlament 2
Atacatorul de la Palatul Parlamentului. Foto: Antena 3 CNN
de Bogdan Borza    |    22 Sep 2024   •   17:29

Bărbatul care a provocat incendiul din Palatul Parlamentului cere să fie pus în libertate. Acesta le-a spus magistraților că a vrut doar să tragă un semnal de alarmă parlamentarilor de care este nemulțumit și că nu a vrut să pună în pericol vizitatorii sau angajații.

Bărbatul care a incendiat magazinul de subveniruri din incinta Palatului Parlamentului vrea să scape de arestul preventiv. Vrea să fie cercetat mai departe sub o măsură mai blândă fie arest la domiciliu, fie control judiciar. A contestat decizia venită din partea magistraților Judecătoriei Sectorului 5, iar cel mai probabil săptămâna viitoare se va judeca această contestație la Tribunalul București. 

Conform unor surse, atunci când a fost audiat, bărbatul a declarat că nu regretă faptele și că nu a vrut să rănească pe nimeni, ci a vrut doar să tragă un semnal de alarmă asupra clasei politice de care este extrem de nemulțumit. Din acest motiv, ar fi incendiat magazinul de suveniruri din incinta Palatului Parlamentului. 

Pentru această faptă, acum bărbatul riscă să fie condamnat la 7 ani de închisoare.

Rămâne de văzut, bineînțeles, ce vor decide magistrații săptămâna viitoare la această contestație, dacă îl vor lăsa pe bărbat în libertate sau dacă vor respinge contestația și acesta va rămâne mai departe în arest preventiv.

×
Subiecte în articol: atac parlament incendiu parlament
Citește mai multe din Justiție
» Vezi toate știrile din Justiție
Cele mai noi știri
Parteneri
x close