Antena 3 CNN Actualitate Justiție Curtea Constituţională a Maltei a respins o nouă solicitare de eliberare a lui Paul-Philippe al României

Curtea Constituţională a Maltei a respins o nouă solicitare de eliberare a lui Paul-Philippe al României

Ministerul Justiţiei a anunţat că Paul-Philippe al României rămâne în arest în Malta.

Paul al Romaniei
Ministerul Justiţiei a anunţat că Paul-Philippe al României rămâne în arest în Malta
de Roxana Mihăiescu    |    05 Iun 2024   •   17:56

Paul Philippe al României rămâne în arest în Malta, după ce judecătorii i-au respins cererea de eliberare.

El va rămâne în arest până la judecarea definitivă a cererii de predare, mai exact până la data de 17 iunie.

”Astăzi (miercuri - n.r.), Curtea Constituţională a Maltei a respins o nouă solicitare a lui Paul-Philippe al României de a fi eliberat.

Acesta rămâne în arest până la judecarea definitivă a cererii de predare, adică 17 iunie. Ministerul Justiţiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Curtea de Apel Braşov (instanţă de executare) şi toate autorităţile implicate şi-au făcut treaba, ca de fiecare dată.

Şi vom continua să depunem toate eforturile pentru ca fugarii să execute în penitenciarele din România pedepsele la care au fost condamnaţi”, a precizat Ministerul Justiţiei.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, anunța pe 20 mai, că  o instanţă din Malta a respins predarea lui Paul-Philippe în România. Tot atunci, aceasta preciza că, din punctul de vedere al Ministerului Justiției, legislaţia Uniunii Europene în materia mandatului european de arestare "nu este aplicată corespunzător".

”Instanţa de executare - Curtea de Apel Braşov - va face o adresă oficială către Parchetul din Malta, prin care le va solicita să exercite la timp calea de atac, să nu existe erori de procedură, ca în cazul Parchetului din Franţa. Statul român se foloseşte de toate pârghiile legale pentru a aduce toţi fugarii în ţară”, spunea Alina Gorghiu, într-un comunicat de presă.
 


 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close