Antena 3 CNN Actualitate Justiție Alina Gorghiu, reacție după ce frații Tate susțin că sunt nevinovați: „Nu impresionează pe nimeni”

Alina Gorghiu, reacție după ce frații Tate susțin că sunt nevinovați: „Nu impresionează pe nimeni”

alina gorghiu Inquam Photos Octav Ganea
Alina Gorghiu, ministrul Justiției / Sursa foto: Inquam Photos - Octav Ganea
de R.M.    |    22 Aug 2024   •   13:25

După ce frații Tate au spus în repetate rânduri că nu au făcut nimic greșit și că totul este o „minciună”, ministrul Justiției a declarat că indiferent de situaţia materială, toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii și trebuie să răspundă pentru faptele lor.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a făcut declarații după ce frații Tate au ajuns din nou la sediul DIICOT pentru audieri.

Și de această dată, Tristan și Andrew Tate au declarat în fața jurnaliștilor că nu există probe împotriva lor şi sunt persecutaţi pentru că sunt bogaţi.

„Eu am foarte mare încredere în activitatea sistemului judiciar şi, pentru că dosarul fraţilor Tate este instrumentat de DIICOT, am să vă spun că DIICOT face, în general, o treabă extraordinar de bună. Mă provocaţi să comentez cazuri particulare, nu am să le comentez, dar infracţiuni legate de proxenetism, trafic de minori, trafic de persoane sunt nişte infracţiuni foarte grave”, a spus Alina Gorghiu,  joi, în judeţul Prahova, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor.

De asemenea, Alina Gorghiu a precizat că fiecare persoană trebuie să răspundă în fața legii pentru faptele sale, indiferent de statutul pe care îl are.

„Aş vrea să cred că instituţiile din România sunt pregătite să trateze, indiferent de statutul public al persoanei, indiferent de starea materială, indiferent de cât de influencer e pe TikTok sau pe Instagram, să trateze aşa cum trebuie, dacă a săvârşit infracţiuni să demonstreze că acele infracţiuni sunt săvârşite de ei şi să primească pedeapsa pe care o merită, de la instanţă.

Sunt anumite persoane care cred că agresivitatea în comunicarea publică le rezolvă dosarele penale. Nu vorbesc de cazul în speţă, fac aşa, o observaţie, la modul general. Nu impresionează pe nimeni! Eu nu am văzut procuror impresionat sau judecător impresionat că cineva îi ameninţă sau îi şantajează sau este foarte agresiv în comunicarea publică doar că are situaţia materială care-i permite să aibă această platformă de comunicare publică cu presa, şi prin intermediul presei cu publicul”, a mai spus ministrul.

Întrebată dacă în opinia sa Andrew şi Tristan Tate sunt carismatici, aceasta a spus: „Răspunsul scurt este nu!”.

Reamintim că, miercuri seară, fraţii Andrew şi Tristan Tate au fost reţinuţi, după ce au fost audiaţi timp de mai multe ore în dosarul în care au avut loc percheziţii şi în care se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influenţarea declaraţiilor şi spălare a banilor.

×
Citește mai multe din Justiție
» Vezi toate știrile din Justiție
Cele mai noi știri
Parteneri
x close