Instanţa de judecată a hotărât ca publicaţia să publice punctul de vedere al primarului într-un articol publicat pe 2 septembrie 2021.
"Admite ordonanţa preşedinţială formulată în contradictoriu cu pârâţii S.C. Ringier România S.R.L., Tolontan Cătălin şi Radu Cristina, şi, în consecinţă, obligă aceşti pârâţi să publice punctul de vedere al reclamantului, până la soluţionarea definitivă a fondului cauzei ce formează obiectul dosarului nr.17184/300/2021, faţă de cele afirmate în interviul cuprins în articolul publicat la data de 02.09.2021, în publicaţia on-line Libertatea, sub titlul „De ce refuză directorul Colegiului Gheorghe Şincai predarea clădirii”, în acelaşi format, aceeaşi grafică şi paginaţie ca şi interviul în discuţie.(...) Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare", se arată în decizia instanţei citată de vp-news.com.
"Decizia magistraților nu doar că arată doar greșeli omenești ale jurnaliștilor, așa cum des și totodată greșit explică Tolontan încercând să justifice derapajele sale sau ale colegilor săi investigatori pe care i-a asmuțit asupra lui Băluță.
În fapt, magistrații pun adevărul în drepturile sale, precum și deontologia jurnalistică, într-o Românie în care cu un singur cuvânt, oameni precum Cătălin Tolontan și acoliții săi pot distruge destine fără să clipească și fără să producă macăr o singură dovadă a veridicității informațiilor pe care le publică.
Iar acest lucru nu-l afirmă nimeni altcineva decât judecătorii care într-un alt proces, au obligat pe Tolontan și ziarul Liberatea să șteargă mai multe articole despre primarului de la sectorul 4.
În acel caz, magistrații i-au desființat munca și rețin, în esență, că în ciuda reputației sale de jurnalist de investigație, Tolontan n-a făcut nicio verificare a informațiilor publicate, n-a reușit să facă dovada niciunei presupuseconexiuni între edilul din Berceni și clanurile interlope la care a făcut referire de zeci de ori în articolele la adresa lui Băluță", mai scriu jurnaliştii de la vp-news.com.