Antena 3 CNN Actualitate Un cunoscut jurnalist din Albania dezvăluie relaţiile lui Florian Coldea cu Guvernul lui Edi Rama

Un cunoscut jurnalist din Albania dezvăluie relaţiile lui Florian Coldea cu Guvernul lui Edi Rama

florian coldea
Noi detalii despre relaţiile lui Florian Coldea cu guvernul din Albania. Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2024   •   22:11

Jurnalistul Vladimir Karaj, care face parte dintr-o rețea de jurnaliști internaționali, a explicat la Antena 3 CNN care sunt relațiile lui Florian Coldea cu guvernul din Albania. 

În urma scandalului din România, jurnalistul Vladimir Karaj a cerut guvernului din Albania un răspuns oficial despre activitatea lui Florian Coldea. 

Potrivit acestuia, guvernul albanez nu a furnizat multe detalii despre ce se întâmplă sau ce a făcut generalul Coldea, dar după acuzațiile din România guvernul albanez l-ar fi luat sub protecție pe fostul general SRI. Mai mult, primul ministru a spus că a beneficiat de sfaturi, de consiliere pentru securitatea lor din partea lui Florian Coldea. 

Întrebat dacă are informaţii cu privire la faptul că Florian Coldea şi-ar continua şi acum activitatea de consilier pentru guvernul albanez, jurnalistul a spus că nu există un raport din partea guvernului care să ateste că Florian Coldea ar fi fost dat afară sau concediat. 

"Guvernul albanez n-a răspuns la aceste întrebări când a început job-ul lui sau dacă el continuă", a spus jurnalistul. 

Potrivit unui comunicat al guvernului din Albania, Florian Coldea ar fi oferit servicii de consiliere pentru mai multe guverne.

"De când şi-a încheiat misiunea de ofiţer superior de informaţii, a creat un birou de consultanţă care a consiliat mai multe guverne şi organizaţii diferite", a transmis publicației BIRN, guvernul albanez. 

Întrebat despre aceste date, jurnalistul a spus: 

"Pot confirma că guvernul albanez spune așa, dar nu avem detalii la ce alte guverne ar fi lucrat, ar fi consiliat. Guvernul albanez are colaborări cu NATO, cu SUA, cu Franța, cu alte țări, dar nu înțelegem în contextul pe care îl vedem. Nu înțelegem ce vrea să spună în sensul de colaborare atunci când lucra și la guvernul albanez sau pentru guvernul român sau a făcut asta după ce a terminat acolo.

Nu știm și nu se explică pentru că atenția noastră s-a concentrat asupra faptului că ar fi fost consilier al premierului Edi Rama", spune jurnalistul Vladimir Karaj, la Antena 3 CNN. 

Fostul premier al Albaniei, despre relația lui Florian Coldea cu Edi Rama: „Mi se pare că nu există altceva decât activități obscure, trafic de droguri, legături obscure în sprijinul lui Edi Rama”

Sali Berisha, fostul președinte și premier al Albaniei, care în urmă cu o săptămână a dezvăluit că fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, este consilier al actualului prim-ministru al Albaniei, Edi Rama, susține, într-un interviu acordat jurnalistului Antena3 CNN, Ana-Maria Roman, că ”Generalul Coldea cu siguranță a fost angajat pentru activitățile obscure ale lui Edi Rama”

Fostul președinte și premier albanez susține că a găsit documentul semnat de secretarul general al consiliului de miniștri, Engjell Agaci, cel care a semnat ordinul ca generalul Coldea să fie consilierul lui Edi Rama pe probleme de securitate. 

Sali Berisha: Numele generalului Coldea a apărut în presă ca o legătură între prim-ministrul Albaniei, Edi Rama și cartelul Sinaloa din Mexic, care a arătat interes despre ce fel de cooperare este între Rama și Coldea. Am găsit documentul semnat de secretarul general al consiliului de miniștri Engjell Agaci, o persoană cu o activitate foarte întunecată. Conform informaţiilor, a reprezentat narcotraficanții în Italia, dar îi și prezenta înaltelor autorități cum ar fi generalul Lisi de la Guardia di Financia.

Engjell Agaci a semnat ordinul ca generalul Coldea să fie consilierul lui Edi Rama pe probleme de securitate. 

Între timp, Edi Rama a acceptat faptul că l-a primit în biroul său pe unul dintre albanezii şefi ai Sinaloa din Mexic, Luftar Hysaj. Nu numai că l-a primit în birou dar i-a oferit și o licență pentru cazinoul din Valona, în Vlora.

Antena3 CNN: Acum, care este rolul exact al generalului Coldea în această activitate?

Sali Berisha: N-aș putea spune, dar vedeți, presa românească a scris că Rama a fost, din anii 90, un confident al generalului Coldea. 

Generalul Coldea cu siguranță a fost angajat pentru activitățile obscure ale lui Edi Rama și Taulant Balla, pentru că nimeni nu știa despre activitatea sa în Albania. Și nimeni nu știe cu cât este plătit generalul Coldea. 

Dar vedeți, Edi Rama, pentru puterea sa, pentru interesele sale, a reușit să-l corupă și pe șeful de contrainformații FBI pentru New York, McGonigal. Între ei, se află Dorian Duçka, este și el consilier privat și fost vice-ministru al lui Edi Rama. Duçka şi Coldea fac un binom pentru activităţile întunecate ale lui Rama.

Ce a fost cu Duçka știm mai multe, pentru că Duçka a fost un om care a lucrat cu McGonigal, condamnat acum de tribunalul din Washington pentru dosarul Albania, aproximativ trei ani de închisoare. Dar care a fost combinația cu Duçka şi Coldea urmează să fie investigat. 

"Sunt consilieri oficiali ai lui Edi Rama. Și mi se pare că nu există altceva decât activități obscure, amândoi, trafic de droguri, legături obscure în sprijinul lui Edi Rama", a spus Sali Berisha, într-un interviu exclusiv la Antena 3 CNN

×
Subiecte în articol: Florian Coldea Albania Edi Rama
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Partidul Conservator britanic, pe marginea abisului. Trei scenarii pentru alegeri
x close