Antena 3 CNN Actualitate ?Junk made at the Zoo?, expoziţie inedită organizată în fosta cuşcă a elefantului Gaia

?Junk made at the Zoo?, expoziţie inedită organizată în fosta cuşcă a elefantului Gaia

?Junk made at the Zoo?, expoziţie inedită organizată în fosta cuşcă a elefantului Gaia
17 Mai 2008   •   18:45

Pantofi din gips, cu mucuri de ţigări şi chibrituri folosite, geantă din dopuri de plută, tablouri dintr-o bucată de gazon şi o veche placă de computer şi sculpuri din furculiţe. Acestea şi alte obiecte realizate din materiale reciclabile au putut fi văzute sâmbătă în cadrul expoziţiei „Junk made at the Zoo”, care a avut loc în fosta cuşcă a elefantului Gaia.

Artiştii expozanţi au reuşit să creeze, tot felul de obiecte interesante din lucruri care se găsesc în mod obişnuit numai la coşul de gunoi. Ideea centrală a expoziţiei a fost de a arăta publicului că din nimic, din materiale pe care le considerăm inutile, se pot crea obiecte frumoase şi demne de apreciat.

Cele mai ciudate exponate au fost cele realizate din tacâmuri. Furculiţele s-au transformat cu uşurinţă în ghiocei, scorpioni şi chiar arhangheli. Artiştii au organizat şi un atelier de creaţie pentru a da o lecţie ecologică vizitatorilor, care au încercat să creeze propriile lor obiecte de artă din materiale reciclabile.

Expoziţia „Junk made at the Zoo”, prima de acest fel din România, a fost organizată de fundaţia EcoAssist la Grădina Zoologică din Bucureşti, în locul în care a fost cuşca elefantului Gaia.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close