Antena 3 CNN Actualitate Jumătate de ţară - sub imperiul zăpezii

Jumătate de ţară - sub imperiul zăpezii

Jumătate de ţară - sub imperiul zăpezii
04 Ian 2008   •   07:45

Autorităţile au fost prinse pe picior greşit de ninsoarea din ultimele zile, iar mii de pasageri disperaţi, blocaţi pe drum, nu mai pot ajunge la destinaţie. Toate porturile maritime din Constanţa sunt închise de mai bine de 24 de ore, iar trenurile au întârzieri chiar şi de câteva ore. Sate întregi sunt izolate din cauza căderilor masive de zăpadă, iar în marile oraşe circulaţia se desfăşoară cu dificultate. În plus, în zonele cele mai afectate, ambulanţele ajung cu greu la pacienţii aflaţi în situaţii limită. Este situaţia cu care românii s-au obişnuit de două zile. După ninsorile abundente, ne putem aştepta şi la temperaturi extrem de scăzute, care pot transforma şoselele în patinoare.

În Bucureşti, ninsoarea abundentă şi viscolul i-au prins în şah pe cei care administrează capitala. Depăşite de situaţie, autorităţile locale din Bucureşti au cerut sprijinul armatei. Pe străzile secundare, zăpada a atins chiar şi un metru înălţime. Aşa că mulţi şoferi şi-au abandonat maşinile sub nămeţi şi au plecat pe jos.

Zăpada şi viscolul au dat peste cap şi transportul în comun. Zeci de tramvaie au fost blocate din cauza zăpezii, iar în staţiile de autobuz, oamenii au aşteptat chiar şi câte două ore. În faţa acestei situaţii, bucureştenii au luat cu asalt supermarketurile pentru a-şi cumpăra unelte de deszăpezit.

În momentul în care şi-au dat seama că nu mai fac faţă problemelor, autorităţile locale din Bucureşti au cerut şi sprijinul armatei. Primii care au ieşit la muncă au fost cei din Regimentul 30 gardă Mihai Viteazu, care au intervenit în Sectorul 6.

Până şi poliţiştii de la rutieră s-au arătat nemulţumiţi de activitatea drumarilor, aşa că Poliţia Rutieră a amendat 6 firme care nu au intervenit la timp să deszăpezească.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close