Antena 3 CNN Actualitate "Jucărie" periculoasă. Doi copii au ascuns sub pat o BOMBĂ neexplodată din Al Doilea Război Mondial

"Jucărie" periculoasă. Doi copii au ascuns sub pat o BOMBĂ neexplodată din Al Doilea Război Mondial

"Jucărie" periculoasă. Doi copii au ascuns sub pat o BOMBĂ neexplodată din Al Doilea Război Mondial
de O.P.    |    02 Noi 2012   •   05:52

Doi copii dintr-o comună braşoveană şi-au găsit o "jucărie" extrem de periculoasă: un proiectil de aruncător! Cei doi au găsit muniţia neexplodată la rampa de depozitare a deşeurilor de la CET.

Nu au ştiut ce este însă forma bombei i-a atras şi s-au hotărât s-o duca acasă. Copiii au ascuns-o peste noapte chiar sub patul lor. Specialiştii spun că cei doi au avut noroc deoarece proiectilul ar fi putut exploda în orice moment şi să facă pagube pe o distanţă de 400 de metri.

Copiii au găsit muniţia neexplodată la rampa de depozitare a deşeurilor. După ce au dormit cu bomba sub pat, au pus-o în coşul bicicletei şi au plecat cu ea la plimbare, pe străzile comunei.

Au vrut să vândă proiectilul la un centru de fier vechi. Pentru că acesta era închis, au intrat în magazinul de peste drum, să-şi cumpere dulciuri. Vânzătoarea de la magazin şi-a dat imediat seama ce este jucaria copiilor.

Pirotehniştii au ridicat bomba de calibrul 82 de milimetri. Proiectilul provenea din cel de-al Doilea Război Mondial şi se afla în perfectă stare de funcţionare.

Specialiştii spun că la orice şoc aceasta ar fi putut exploda provocând pagube pe o rază de cel puţin 400 de metri.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close