Antena 3 CNN Actualitate Jaf în pădurile României, înainte de Crăciun. Mii de kilograme de cetină furate

Jaf în pădurile României, înainte de Crăciun. Mii de kilograme de cetină furate

Este jaf în pădurile României, chiar înainte de Crăciun. Jandarmii au găsit trei bărbații care voiau să fure 1.800 de kilograme de cetină de brad, în Brașov.

cetina brad
Jaf în pădurile României, înainte de Crăciun. Mii de kilograme de cetină furate Sursa foto: Jandarmeria Brașov
de Ioana Mircea    |    18 Dec 2023   •   17:46

Chiar înainte de sosirea Crăciunului, o patrulă din cadrul Jandarmeriei Montane, aflată în serviciu, în Poiana Brașov, a surprins în zona Poiana Aviatorilor un grup de trei bărbați din Dâmbovița, care încercau să fure din pădure aproximativ 1.800 kg cetină de brad.

Cei trei hoți au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 5.000 lei, fiecare, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și le-a fost confiscată cantitatea de cetină, ce a fost predată ulterior Ocolului Silvic.

Citește și: Amenda uriașă pe care o riscă românii care își cumpără porc pentru Crăciun. Un bărbat din Satu Mare va plăti mii de lei, după ce a încălcat o regulă esențială

Jandarmii din cadrul Detașamentului de Jandarmi Predeal au surprins în zona Poiana lui Manole din Predeal, un bărbat care încerca să sustragă o cantitate de aproximativ 300 kg cetină de brad.

Acestuia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 lei și i-a fost ridicată cantitatea de cetină găsită asupra sa. În continuare, jandarmii vor fi la datorie în zona de responsabilitate și nu vor permite nicio încălcare de la normele legale, potrivit brasovnet.ro.

×
Subiecte în articol: cetina de brad furt
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close