Antena 3 CNN Actualitate Ivanţoc - plângere contra Tiraspolului

Ivanţoc - plângere contra Tiraspolului

Ivanţoc - plângere contra Tiraspolului
03 Iun 2007   •   12:00

Andrei Ivanţoc ar putea depune o plângere după ce a fost agresat de grănicerii transnistreni imediat după eliberarea sa din închisoare. Penultimul membru al grupului Ilaşcu pus în libertate a fost transportat la graniţă cu o dubă. Odată ajuns la punctul de trecere Tighina, Ivanţoc a făcut un gest neaşteptat: le-a întors spatele celor care îl aşteptau dincolo de graniţă şi a rupt-o la fugă în direcţia teritoriului transnistrean. A fost urmărit, prins, pus la pământ şi bătut de grănicerii nistreni.

Andrei Ivanţoc ar fi refuzat să părăsească teritoriul transnistrean, spunând că nu vrea să fie deportat din casa lui natală. A fost până la urmă urcat cu forţa într-o maşină care l-a transportat până la Chişinău. Potrivit preşedintelui APADOR CH Moldova, Ştefan Urâtu, Ivanţoc a mers la spital, plin de contuzii pe tot trupul.

Andrei Ivanţoc a fost pus în libertate după 15 ani de detenţie ilegală în închisorile transnistrene. Autorităţile de la Tiraspol, nerecunoscute de niciun stat din lume în afară de Rusia, l-au eliberat exact în ziua în care s-au implinit anii de pedeapsă. Asta în ciuda eforturilor internaţionale de a obţine eliberarea tuturor membrilor grupului Ilaşcu. În 1992, alături de Ilie Ilaşcu, Alexandru Leşco şi Tudor Petrov-Popa, Ivanţoc a fost închis, fiind acuzat de autorităţile de la Tiraspol de presupuse acte de terorism în timpul conflictului dintre Chişinău şi separatiştii transnistreni.


PRIMUL INTERVIU CU ANDREI IVANŢOC {a}ivantoc{/a}

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close