Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Ioan, susţinut pentru funcţia de mitropolit al Moldovei

ÎPS Ioan, susţinut pentru funcţia de mitropolit al Moldovei

ÎPS Ioan, susţinut pentru funcţia de mitropolit al Moldovei
13 Sep 2007   •   11:06

Forumul civic al românilor din judeţele Covasna şi Harghita salută alegerea noului Patriarh deşi a susţinut moral candidatura episcopului Ioan Selejan. Preşedintele Forumului, Ioan Solomon a declarat că românii din judeţele Covasna şi Harghita îşi pun mari speranţe în sprijinul noului patriarh, Daniel, care a vizitat în repetate rânduri această zonă şi este un bun cunoscător al problemelor identitare cu care se confruntă.

Ioan Solomon a adăugat că nominalizarea de către Sfântul Sinod a episcopului Covasnei şi Harghitei pentru funcţia de patriarh al Bisericii Ortodoxe reprezintă o recunoaştere a calităţilor acestuia şi o confirmare a faptului că se numără printre cei mai de seamă prelaţi ai ţării.

?Românii din Covasna şi Harghita vor regreta, desigur, dacă ÎPS Ioan nu le va mai fi alături, dar suntem convinşi că, oricât de departe se va afla din punct de vedere fizic, sufleteşte va fi mereu aproape de noi şi va continua din răsputeri să ne ajute?, a precizat Ioan Solomon, care conduce un forum constituit din 13 organizaţii nonguvernamentale româneşti.

Episcopul Harghitei şi Covasnei, ÎPS Ioan Selejan, a declarat, miercuri seara, că, prin desemnarea sa ca al treilea candidat la scaunul patriarhal, a reuşit să transforme, ?cel puţin pentru o jumătate de zi, judeţele Covasna şi Harghita în ţinut românesc?.

'?Întotdeauna autorităţile de stat româneşti consideră acest spaţiu o Românie mai de mâna a doua, or, iată că s-a dovedit, cu ajutorul lui Dumnezeu, că acest pământ nu este un teritoriu de mâna a doua şi nici chiar românii de acolo?, a afirmat ÎPS Ioan.

Întrebat dacă va fi răsplătit pentru că a candidat la scaunul patriarhal, în sensul că ar putea deveni mitropolit al Moldovei, el a răspuns: ?Trimiteţi un fax la Poarta Raiului; acolo este o căsuţă poştală şi vedeţi vedea ce vă va răspunde bunul Dumnezeu?.

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close