Antena 3 CNN Actualitate Ionel Dragomir, fost colonel SIE: Răpirea celor trei jurnalişti s-a făcut cu acordul preşedintelui (VIDEO)

Ionel Dragomir, fost colonel SIE: Răpirea celor trei jurnalişti s-a făcut cu acordul preşedintelui (VIDEO)

Ionel Dragomir, fost colonel SIE: Răpirea celor trei jurnalişti s-a făcut cu acordul preşedintelui (VIDEO)
30 Oct 2009   •   23:15

Răpirea celor trei jurnalişti români în Irak a fost pusă la cale de Servicii de Informaţii străine cu ştiinţa preşedintelui Traian Băsescu. Dezvăluirea a fost făcută în exclusivitate la Antena 3 de fostul colonel SIE, Ionel Dragomir. La rândul său, Ovidiu Ohanesian, unul dintre cei trei jurnalişti implicaţi, îl acuză pe preşedinte că ar fi muşamalizat întreg cazul.

Fostul colonel SIE, Ionel Dragomir, povesteşte că a fost implicat cu totul întâmplător în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak. El a dorit să sesizeze Administraţia prezidenţială despre anumite nereguli din interiorul Serviciului de Informaţii Externe şi a ajuns om de legătură între Preşedinţie şi un irakian care putea ajuta direct în caz. Dragomir susţine că a ajuns la concluzia că autorităţile române ştiau ce avea să se întâmplă cu jurnaliştii Ovidiu Ohaneisan, Sorin Mişcoci şi Marie Jean Ion.

?Tot ceea ce s-a întâmplat a fost o operaţiune a serviciilor de informaţii, dar nu a serviciilor de informaţii române. Noi am fost cooptaţi în această operaţiune. Aveţi impresia că o astfel de operaţiune s-a făcut fără acordul preşedintelui??, întreabă Ionel Dragomir.

Ionel Dragomir a vorbit în excluivitate la Antena 3 şi despre motivele care, consideră el, l-au determinat pe preşedinte să se implice într-un asemenea caz: ?Bineînţeles că preşedintele a ştiut şi bineînţeles că, în paralel cu această operaţiune, au avut loc probabil şi nişte negocieri de natură electorală?.

Implicarea lui Traian Băsescu în acest caz şi legătura acestuia cu Omar Hayssam este susţinută şi de Ovidiu Ohanesian. ?În mod sigur a ştiut despre pregătirea unei operaţiuni?, spune el. ?De ce spun asta şi de ce confirm tot ce a spus domnul colonel Dragomir aici? Pentru simplul fapt că imediat după rezolvarea cazului a clasificat dosarul pentru 50 de ani. A fost o muşamalizare la nivel naţional totală şi, din această cauză, eu cred că preşedintele Băsescu ştia tot ce s-a instrumentat în cazul ăsta de la bun început?.

Scrisoarea adresată de Omar Hayssam lui Mohammad Munaf este departe de aduce lămuri, ci dimpotrivă. În scrisoare, Hayssam îi pune 72 de întrebări lui Munaf şi aminteşte de legătura dintre Băsescu şi medicul Yassin Abu Helmi care, în baza unui ordin al preşedintelui, a avut acces la toate datele dosarului de la Parchetul General.

"Abu Helmy nu a discutat de faţă cu tine că este prietenul personal al Preşedintelui României şi că este în relaţii cu el de mult timp? Nu l-a sunat de mai multe ori de faţă cu tine? Nu l-a ajutat în alegeri, oferindu-i mai multe servicii cu diverse ocazii?"



Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close