Editorialul integral publicat pe cristoiublog.ro:
„Duminică seara, Ludovic Orban şi-a aranjat un nou popas publicitar sub forma unui interviu în la o televiziune de ştiri. Spun popas publicitar, pentru că presa care-i găzduieşte lui Ludovic Orban persoana fizică a fost în prealabil plătită de Guvern să-l alinte, cu bani luaţi de la Bugetul naţional. Nu întîmplător Ludovic Orban a folosit prilejul dării huţa într-un interviu pentru a se declara satisfăcut de prestaţia de Fată de pe Şoseaua de Centură a presei miluite cu contracte guvernamentale:
În Jurnalul meu video de duminică noaptea l-am întrebat pe Ludovic Orban dacă a fost vreodată la curve. Dacă, da, atunci domnia sa ar trebui să ştie că aprecierile aduse virilităţii tale de prestatoare sînt în directă legătură cu bancnota pe care i-ai dat-o înainte de prestaţie. Aşa şi cu media clasică, media tradiţională. Ea l-a satisfăcut pe premier prin prestaţia în cazul Coronavirus evitînd orice îndoială cu privire la atmosfera creată de cioclii apocaliptici, pitind orice critică la adresa felului în care e administrată Criza nu pentru că e independentă, pentru că e profesionistă, nici măcar pentru că mogulii care o posedă se tem de Coronavirus, ci pentru că aşa i-a impus contractul de publicitate încheiat cu Guvernul. Ludovic Orban e tare mîndru că presa tradiţională îi laudă Guvernul. Nu altfel procedează unii bărbaţi după ce-au primit laudele Fetei de pe Şoseaua de Centură despre virilitatea lor. Uită că înainte de prestaţie au pus o bancnotă în mîna Fetei, preţ nu numai al prestaţiei, dar şi al laudelor de după.
După umilirea care a fost excluderea PMP din rîndul partidelor frăţeşti de Dreapta proeuropeană, Traian Băsescu s-a lansat într-o campanie mediatică de ameninţări la adresa Coaliţiei PNL – USR-PLUS că va candida la primăria Bucureştiului. Pentru a fi mai convingător fostul preşedinte a anunţat şi ce va face în cazul dosarului de la CNSAS ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Şi anume că va declara mai departe că n-a colaborat cu Securitatea ca Poliţie Politică. Traian Băsescu nu e un politician oarecare. E unul dintre politicienii care au marcat spectaculos postdecembrismul românesc. Atunci cînd vine vorba de Traian Băsescu toată lumea invocă perioada celor două mandate la Cotroceni. Contribuţia lui Traian Băsescu nu se rezumă însă doar la viaţa şi activitatea de preşedinte al României între 2005-2014. Să nu uităm că Traian Băsescu e unul dintre cei mai vechi politicieni în activitate la ora actuală. A fost lider al FSN-ului condus de Ion Iliescu. Nu trebuie uitat că la Mineriada din iunie 1990 era demnitar al Guvernului Roman. La ruperea Frontului a fost alături de Petre Roman. A făcut parte din echipa de aur, unică în postdecembrism prin nivelul de profesionalism, a Guvernului Roman. Ca lider al PD a fost cel care a orchestrat ruperea PD de CDR şi astfel a salvat PD de la soarta PNŢCD. A preluat apoi conducerea PD. A cîştigat două mandate la primăria Bucureşti. A fost făuritorul Alianţei DA, singura formulă de înfrîngere a PDSR-ului condus de Adrian Năstase. Ca preşedinte al României n-a stat o clipă locului. A înfiinţat PDL, a impus un preşedinte la şefia PSD, a iniţiat un proces al comunismului, a strîns relaţiile cu America. Spre finele mandatului, Traian Băsescu se alinta zicînd că se va retrage din viaţa politică, deoarece dacă ai deţinut 10 ani preşedinţia României nici o altă funcţie nu-ţi mai corespunde. Nu şi-a respectat promisiunea. A candidat la parlamentare şi a cîştigat. A candidat la europarlamentare şi a cîştigat.
Se poate înscrie în cursa pentru primărie, fireşte. Cu o singură condiţie: Să cîştige. Dacă se înscrie doar pentru a garanta PMP supravieţuirea sau doar pentru a se răzbuna pe umilirea la care a fost supus de PNL şi USR-PLUS, atunci imaginea sa publică şi aşa atinsă de scandulul Dosarului va fi făcută pulbere. Oricît ar părea de ciudat, dacă va deveni primar al Capitalei îşi va recăpăta capitalul micşorat de scandalul CNSAS. Ca să nu mai spun că decizia Înaltei Curţi, care va fi luată după alegeri, pe la mijlocul lui octombrie, dacă îi va fi nefavorabilă, va trece drept o clară persecuţie politică. Are garanţia Traian Băsescu că va cîştiga? Dacă ne raportăm la cei doi concurenţi ai săi, Gabriela Firea şi Nicuşor Dan, Traian Băsescu e de parte cel mai nimerit pentru funcţia de primar. E posibil să cîştige. Cu o singură condiţie: Ca Sistemul să accepte algeri libere şi corecte la Bucureşti. Cum însă e greu de crezut că aşa ceva se va întîmpla – se vede din crearea Coaliţiei politico-mediatice Jos Gabriela Firea! – înscrierea lui Traian Băsescu în cursa pentru Bucureşti ar fi un gest sinucigaş”.