Antena 3 CNN Actualitate Ion Cristoiu: Documentele privind starea de alertă se bat cap în cap

Ion Cristoiu: Documentele privind starea de alertă se bat cap în cap

Ion Cristoiu spune că starea de alertă e reglementată de ordonanța de urgență, iar de luni intră în acțiune legea dată de Parlament, care se referă tot la starea de urgență. "Cele două documente se bat cap în cap în două puncte esențiale", a adăugat jurnalistul.

Ion Cristoiu: Documentele privind starea de alertă se bat cap în cap
sursă foto: captură Antena 3
16 Mai 2020   •   16:08

"Potrivit legii, starea de alertă e declarată de Guvern, ori noi am avea o stare de alertă declarată de Comitetul de Urgență și ea trebuie trimisă la Parlament, care poate să facă și observații. Luni, ca să rezolvăm problema, domnul Orban ar trebui să convoace ședință de guvern, să dea o ordonanță de urgență de anulare a ordonanței de urgență și să declare o nouă stare de alertă. Pentru că starea de alertă de acum e starea lor și nu pot să dea amenzi, trebuie să dea prin hotărâre de guvern. E o mare problemă cu aceste două documente. Nu s-a stabilit care din ele are prioritate.

Măsurile din lege sunt mult mai relaxante. În lege, Parlamentul a prevăzut deschiderea teraselor. Sunt terase care așteaptă să vadă ce e valabil: ordonanța sau legea. Dacă e valabilă ordonanța, ei nu deschid. Dacă e valabilă legea, deschid. Legea e mult mai permisivă, mai relaxantă decât ordonanța de urgență", a explicat Cristoiu.

Ion Cristoiu: Documentele privind starea de alertă se bat cap în cap

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close