Antena 3 CNN Actualitate Iohannis transmite condoleanţe lui Erdogan în urma evenimentelor din Turcia

Iohannis transmite condoleanţe lui Erdogan în urma evenimentelor din Turcia

erdogan.jpg
01 Apr 2015   •   15:06

Preşedintele Kaus Iohannis a transmis condoleanţa omologului său pentru evenimentele de marţi din Turcia. El l-a asigurat pe preşedintele turc de toată solidaritatea României şi arătat că naţiunile trebuie să colaboreze în combaterea flagelului terorismului.

"Domnule preşedinte, daţi-mi voie, în aceste împrejurări, să vă exprim condoleanţele mele şi ale noastre pentru evenimentele nefericite de ieri şi pot să vă asigur de toată solidaritatea noastră", a spus Iohannis, în conferinţa de presă comună cu omologul turc, aflat în vizită la Bucureşti.
"Terorismul este un flagel groaznic, care se extinde şi în a cărui combatere cu siguranţă naţiunile noastre trebuie să colaboreze", a mai spus şeful statului român. Preşedintele Erdogan a subliniat, la rândul său, că lupta împotriva terorismului trebuie să continue la nivel mondial.
"Mulţumesc prietenului meu, domnului preşedinte Iohannis, pentru amabilitatea de a-mi fi transmis condoleanţe. Terorismul nu este o chestiune numai a zonei noastre, este o chestiune a întregii lumi şi lupta noastră trebuie să o continuăm în plan mondial", a spus Erdogan.

Marţi, un procuror a fost luat ostatic într-o instanţă din Istanbul de către presupuşi membri ai mişcării radicale Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C). El a decedat din cauza rănilor suferite, relatează Sky News.

×
Subiecte în articol: Erdogan turcia razboi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close