Antena 3 CNN Actualitate Iohannis îl primește joi la Cotroceni pe noul ambasador agreat al Rusiei, Vladimir Gheorghievici Lipaev

Iohannis îl primește joi la Cotroceni pe noul ambasador agreat al Rusiei, Vladimir Gheorghievici Lipaev

BeFunky-collage (28)
Vladimir Gheorghievici Lipaev, ambasadorul Rusiei în România, merge la Cotroceni, unde va prezenta scrisoarea de acreditare
de Andreea Ştefan    |    19 Iun 2024   •   18:43

Președintele Klaus Iohannis va primi joi, la Palatul Cotroceni, mai mulți ambasadori străini care vor prezenta scrisorile de acreditare. Printre aceștia se numără și noul ambasadorul desemnat al Federației Ruse, Vladimir Gheorghievici Lipaev.

Iohannis îl va primi pe Nunțiul Apostolic în România, Monseniorul Giampiero Gloder, precum și pe ambasadorul desemnat al Republicii Chile, Julio Antonio Bravo Iubini, și pe ambasadorul desemnat al Federației Ruse, Vladimir Gheorghievici Lipaev, potrivit Administrației Prezidențiale.

Pe 6 iunie, secretarul de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca l-a primit pe ambasadorul desemnat al Federației Ruse în România, Vladimir Lipaev, pentru a-i prezenta copiile scrisorilor de acreditare, conform practicii diplomatice.

În cadrul întrevederii, ea a subliniat responsabilitatea exclusivă a Federației Ruse pentru starea actuală a relațiilor bilaterale, în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei și al consecințelor grave și profund destabilizatoare pe care această agresiune le-a generat în planul securității internaționale și regionale.

Vladimir Putin l-a numit pe noul ambasador al Rusiei în România, la o săptămână după decesul soției lui Valeri Kuzmin

Este vorba despre Vladimir Gheorghievici Lipaev.

Un decret privind numirea lui Lipaev în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România a fost semnat de liderul de la Kremlin și publicat de portalul oficial rus de informații juridice, semnalează agenția TASS.

Printr-un alt decret, președintele Federației Ruse l-a eliberat din funcția de ambasador în România pe Valeri Kuzmin.

Vladimir Lipaev s-a născut în anul 1959. Diplomatul a ocupat diferite funcții în aparatul central al Ministerului rus de Externe și în străinătate.

×
Parteneri
x close