Antena 3 CNN Actualitate Președintele Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe 2021. Ce spune despre noi taxe și impozite

Președintele Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe 2021. Ce spune despre noi taxe și impozite

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 17:13 08 Mar 2021 Modificat la 17:27 08 Mar 2021
Președintele Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe 2021. Ce spune despre noi taxe și impozite

Conform sursei citate, "investițiile, reformele și creșterea economică sunt pilonii pe care este construit bugetul pentru 2021, astfel încât să fie respectate totodată principiile responsabilității fiscal-bugetare și al sustenabilității finanțelor publice.

Administrația Prezidențială: Cetățeanul nu va fi împovărat cu noi taxe

Ținta de deficit bugetar, de 7,16% din PIB, indică un efort considerabil de consolidare bugetară, care nu împovărează cetățeanul prin noi taxe și impozite.

Astfel se creează premisele unei creșteri economico-sociale echilibrate și sustenabile.

Bugetul pe anul 2021, axat preponderent pe investiții și pe accesarea fondurilor europene, va permite dezvoltarea României în sectoare esențiale, prea adesea ignorate în trecut.

Sunt alocate sume semnificative pentru investiții în infrastructura de transport, spitale și școli, dar și pentru continuarea eforturilor de gestionare a campaniei de vaccinare, precum și a riscurilor asociate crizei sanitare și economice provocate de pandemia de COVID-19.

Administrația Prezidențială: Cresc veniturile din fonduri europene ca pondere în PIB

Investițiile majore asigură susținerea mediului de afaceri, noi oportunități de dezvoltare și crearea de locuri de muncă mai bine plătite.

Creșterea ponderii în PIB a veniturilor din fonduri europene echivalează cu un angajament ferm al Guvernului de a beneficia pe deplin de investițiile din fondurile europene și de Planul Național de Redresare și Reziliență.

Totodată, obiectivul de eficientizare a cheltuirii banului public nu se poate realiza, pe termen mediu, fără o amplă reformă a cadrului fiscal-bugetar și a sistemului de administrare fiscală.

Doar prin reforme autentice, care să genereze transparență și eficiență în sistemul administrativ, veniturile la bugetul de stat vor înregistra creșteri sustenabile, de care România are nevoie în anii următori", se mai spune în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Legea bugetului, votată fără amendamente în Parlament

Bugetul de stat pe anul 2021 a fost votat, marțea trecută, în Parlament în forma aprobată de Guvern.

Social-democrații au acuzat coaliția de guvernare că a instaurat „dictatura bugetară” și a impus controlul absolut asupra bugetului, contrar prevederilor constituționale și cutumelor democratice.

În favoarea proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021 au votat 234 de deputați și senatori, iar 170 de parlamentari au votat împotrivă.

×
x close