“Se poate ieși din localitate pentru sporturi individule, de exemplu, mersul cu bicicleta. Totuși, când ieșim din localitate, este nevoie de declarație. Deci, sporturile individuale vor fi permise - atenţie, individuale! Rămâne restricţia că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Asta se aplică, evident, şi atunci când mergem să facem mişcare în aer liber“, a declarat Klaus Iohannis marți la Cotroceni.
Sportul va putea fi practicat inclusiv în baze sportive deschise
“Pentru sportivii amatori este posibil să-și reia activitatea doar acolo unde se face sport individual, inclusiv dacă se folosește o bază sportivă, dar numai în aer liber. Dacă se folosește o bază sportivă, accesul în vestiar, unde se schimbă echipamentul, nu este permis“, a precizat Klaus Iohannis.
Competițiile sportive rămân interzise
În privința competițiilor sportive, a campionatelor, acestea mai așteaptă. În primă fază, sportivii profesioniști se vor putea întoarce în cantonamente, dar tot în condiții de siguranță.
“Profesioniștii își pot relua cantonamentele în condiții speciale de igienă și verificări medicale. Însă competițiile sportive, în această primă etapă, nu vor începe“, a spus șeful statului.
Alte sporturi individuale ce pot fi practicate
INSP a recomandat și alte sporturi individuale, ce urmează să fie revizuite de ministere. Este vorba despre aeronautică, alpinism, atletism și echitație.
Alte activități recreativ-sportive permise
Ministerul de Interne spune că se mai poate opta pentru ciclism, drumeție, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele, cu participarea a cel mult 3 persoane.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat azi planul de măsuri care vor fi în vigoare în starea de alertă, începând cu 15 mai.