Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, atac la coaliția de guvernare: „A vrut să-mi arate mie că face jocul”

Iohannis, atac la coaliția de guvernare: „A vrut să-mi arate mie că face jocul”

o_1bf7242ed5aq13hq190b1rhlc7s8.jpg
Foto: Facebook/Klaus Iohannis
03 Mai 2017   •   14:47

Preşedintele Klaus Iohannis crede că nu e oportun ca Parlamentul să adopte proiectul de lege iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu care îl scoate pe şeful statului din procedura de numire a procurorilor-şefi. De asemenea, şeful statului a criticat Guvernul Grindeanu pentru ordonanţa de urgenţă care l-a scos din procedura de numire a conducerii ANCOM.

„Este o probelmă de oportunitate. Dacă PSD a ajuns la Putere şi vrea să schimbă toate legile în care apare preşedintele doar pentru că a ajuns la Putere, nu mi se pare demersul cel mai urgent“.

Iohannis a făcut și o paralelă între ordonanța de acum și OUG 13. „Ceea ce mă îngrijorează este că ANCOM seamnănă izbitor cu speţa OUG 13. Acest Guvern, din păcate, încă nu a înţeles foarte bine care este rolul lui în arhitectura constituţională. Oportunitatea şi lipsa de transparenţă au fost marile probelme ale acestei ordonanţe privind ANCOM. Coaliţia a vrut să-mi arate mie că face jocul, dar asta am ştiut şi dinainte că majoritatea parlamentară face jocul. Le transmit: Guvernaţi, dar nu oricum, ci bine, pentru România!“, a spus şeful statului al Suceava.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close