Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, atac la adresa PSD: Votul dat la europarlamentare a sancționat drastic discursul anti-european al PSD

Iohannis, atac la adresa PSD: Votul dat la europarlamentare a sancționat drastic discursul anti-european al PSD

Iohannis, atac la adresa PSD: Votul dat la europarlamentare a sancționat drastic discursul anti-european al PSD
Sursa foto: foto- Presidency.ro
04 Iun 2019   •   12:23

Președintele Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, spunând că discursul partidului este unul anti-european. 

„Am putut să vedem chiar ieri ce bine ar fi fost să existe această cale de atac. PSD-ul, care a pierdut rușinos aceste alegeri europarlamentare, nu a știut să găsească un răspuns mai bun la acest rezultat decât să se apuce de ordonanțe de urgență, și nu în orice domeniu, ci chiar în domeniul alegerilor, mai exact alegerilor locale pentru consiliile județene, respectiv președinții consiliilor județene. O abordare fundamental greșită. PSD trebuia, după această palmă primită de la electorat, să se abțină de la orice ordonanțe de urgență. La consultări, pe lângă aceste două teme, care sunt evidente, voi aborda și chestiuni legate de urmările politice ale votului pe Referendum și pe europarlamentare. E evident că trebuie să reluăm discuția despre statul de drept în România, e vident că trebuie să reluăm discuția pe îmbunătățirea legilor justiției, care au fost adoptate cu Opoziția largă a președintelui, a Opoziției parlamentare, a asociațiilor de profil. E clar că acest vot dat la europarlamentare, care a sancționat drastic discursul anti-european al PSD, înseamnă un vot clar pentru calea europeană”. 

„Cetățenii mai au la îndemână trei lecții pentru PSD: alegeri prezidențiale, alegeri locale, alegeri parlamentare”, a mai spus Iohannis. 

Citiți și Klaus Iohannis: Referendumul a fost câștigat de mine, împreună cu românii

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close