Antena 3 CNN Actualitate Ioan Mureşan reţinut de DNA pentru complicitate la infracţiuni de corupţie

Ioan Mureşan reţinut de DNA pentru complicitate la infracţiuni de corupţie

Ioan Mureşan reţinut de DNA pentru complicitate la infracţiuni de corupţie
07 Oct 2007   •   09:46

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, a fost reţinut sâmbătă seară, pentru 24 de ore, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Motivul reţinerii este complicitate la infracţiuni de corupţie, săvârşite în urmă cu o lună. Mureşan a fost audiat sâmbătă timp de mai multe ore, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş. Tot sâmbătă procurorii au efectuat o percheziţie la locuinţa din Baia Mare a fostului ministru. Fostul ministru a fost adus la Bucureşti duminică dimineaţă unde judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au respins cererea de prelungire a mandatului de arestare emis pe numele fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, dar acesta are interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 29 de zile.

Ioan Avram Mureşan, a fost reţinut de procurorii DNA sub acuzaţia că ar fi înlesnit mituirea unui demnitar al statului. ?Din probele administrate până în prezent de procurori a rezultat că, în cursul lunii septembrie 2007, învinuitul Mureşan Ioan a înlesnit transmiterea promisiunii şi darea unor produse în valoare de 1.500 RON şi a sumei de 15.000 euro de la învinuitul Ciorbă Gheorghe, om de afaceri, unui demnitar al statului român, pentru ca acesta din urmă să favorizeze firmele omului de afaceri la licitaţii publice organizate de instituţii publice aflate în subordinea demnitarului. Numele acestui demnitar nu a fost dat publicităţii dar surse judiciare sunt de părere că ar putea fi vorba despre actualul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş. În acelaşi scop, învinuitul Ciorbă Gheorghe, prin intermediul lui Mureşan Ioan a promis că va oferi şi un autoturism de lux.? se arată într-un comunicat DNA.

Fostul ministru al Agriculturii este deja judecat într-un dosar pentru deturnare de fonduri, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată şi fals intelectual. Următorul termen al procesului, care se judecă la Tribunalul Bucureşti, este programat pentru 29 octombrie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close