Antena 3 CNN Actualitate Ioan Mureşan a fost pus în libertate. Remeş cercetat în acelaşi dosar

Ioan Mureşan a fost pus în libertate. Remeş cercetat în acelaşi dosar

Ioan Mureşan a fost pus în libertate. Remeş cercetat în acelaşi dosar
08 Oct 2007   •   07:10

Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Mureşan a scăpat de arestul preventiv cerut de procurorii anticorupţie pe numele său. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus cercetarea acestuia în stare de libertate, luând în schimb, împotriva lui, măsura interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu. Încercarea procurorilor DNA de a ataca cu recurs hotărârea Tribunalului a eşuat, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au amânat procedurile, până marţi.  

Fostul demnitar a fost reţinut sâmbătă noapte. El este acuzat ca ar fi înlesnit transmiterea promisiunii şi darea unor produse în valoare de 1.500 de lei şi a sumei de 15.000 de euro de la omul de afaceri Ciorbă Gheorghe către un demnitar al statului.

Hotărârea Tribunalului a fost luată după cinci ore de dezbateri şi deliberări, în condiţiile în care duminică seară, la ora 20.30, expira ordonanţa de reţinere emisă de procurori. Ioan Avram Mureşan a fost transferat, apoi, de la tribunal la Direcţia Cercetări Penale a IGPR, unde aştepta să fie pus în libertate. La scurt timp, DNA a făcut recurs, în speranţa ca acesta să fie dezbătut la Curtea de Apel Bucureşti, înainte de expirarea ordonanţei de reţinere.

Avocaţii lui Mureşan au cerut amânarea dezbaterilor, motivând că au nevoie de timp pentru a putea studia dosarul. Magistraţii Curţii de Apel au admis cererea de amânare, iar fostul ministru al Agriculturii a plecat spre Baia Mare. Înainte să părăsescă instanţa, Mureşan a răspuns totuşi la întrebările jurnaliştilor dacă demnitarul despre care se face referire în dosarul în care este cercetat, este Decebal Traian Remeş.

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, a negat că ar avea legătură cu dosarul de corupţie al lui Ioan Avram Mureşan. Remeş ar fi al treilea ministru PNL din actualul cabinet care intră în vizorul DNA. "Mureşan a constituit o ţintă politică la un moment dat şi probabil că acum, datorită unor ieşiri ale mele, pot constata că am devenit şi eu o ţintă şi se încearcă compromiterea mea. Nu mi-e frică în contextul acesta de nicio urmare", a afirmat Remeş, întrebat dacă îi este frică de cercetări.

Potrivit unui comunicat DNA, Mureşan este cercetat penal pentru complicitate la săvârşirea a două infracţiuni de cumpărare de influenţă. Fostul ministru al Agriculturii mai este judecat într-un dosar pentru deturnare de fonduri, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată şi fals intelectual. Următorul termen al procesului, care se judecă la Tribunalul Bucureşti, este programat pentru 29 octombrie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close