Antena 3 CNN Actualitate Intelectualii lui Băsescu dau în judecată trei ziare

Intelectualii lui Băsescu dau în judecată trei ziare

Intelectualii lui Băsescu dau în judecată trei ziare
08 Iul 2007   •   17:52

Trei intelectuali, Gabriel Liiceanu şi Vladimir Tismăneanu şi Dan Tapalagă, au anunţat că vor da în judecată un cotidian central şi două săptămânale, pe care le acuză de calomnie. Liiceanu a reclamat campania de presă declanşată de ?Ziua? împotriva sa după ce a semnat, în februarie 2006, apelul celor 50 de intelectuali, Tismăneanu a acţionat ?România Mare? şi ?Tricolorul? pentru publicarea mai multor articole defăimătoare, xenofobe şi antisemite la adresa sa, iar Tapalagă a reclamat ?Ziua? pentru un articol calomniator în care era acuzat că împreună cu Monica Macovei a copiat arhiva SIPA.

Cei trei sunt reprezentaţi în instanţă de firma de avocatură a lui Valeriu Stoica, despăgubirile solicitate fiind de câte 100.000 de euro pentru Liiceanu şi Tismăneanu şi 10.000 de euro pentru Tapalagă. ?Noi ne-am mulţumi cu daune morale în valoare de 100.000 de euro. Aceşti bani sunt meniţi să-i facă pe cei care şi-au permis să facă aceste erori să simtă?, spune Liiceanu.

?Nicio imagine a lor nu poate fi afectată de adevărurile publicate în ziarul Ziua. Imaginea lor în realitate e hidoasă?, a replicat directorul ?Ziua?, Sorin Roşca Stănescu. Intelectualii s-au plâns de asemenea că jurnaliştii dau dovadă de vulgaritate.

Întrebat de reporterul Antena 3 cum caracterizează limbajul preşedintelui în relaţia cu presa, Gabriel Liiceanu a sărit ca ars: ?Vă sugerez ca înainte de a avea dreptul la această întrebare să vă faceţi curat în ogradă?.

Gabriel Liiceanu şi Vladimir Tismăneanu sunt cunoscuţi ca fiind apropiaţi ai preşedintelui Traian Băsescu. Ei s-au întâlnit în urmă cu aproximativ o lună cu şeful statului, la vila de protocol a acestuia de la Neptun. Presa a dezvăluit ulterior că intelectualii au fost transportaţi la mare cu o aeronavă de 99 de locuri, iar costul acestui transport s-a ridicat la peste 37.000 de lei noi.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close