Antena 3 CNN Actualitate Întârzieri de şase luni la plata indemnizaţiei de creşere a copilului

Întârzieri de şase luni la plata indemnizaţiei de creşere a copilului

Întârzieri de şase luni la plata indemnizaţiei de creşere a copilului
17 Mai 2009   •   11:54

Indemnizaţiile pentru creşterea copiilor vin cu întârziere. Unele mame îşi aşteaptă banii şi câte şase luni. Mii de părinţi, care au depus cereri pentru indemnizaţie, sunt disperaţi pentru că nu au cu ce să-şi crească copilul. De la depunerea dosarului pentru indemnizaţie şi până la aprobarea acestuia, mamele nu ar trebui să aştepte mai mult de o lună. În realitate, procedura durează cel puţin trei luni.

?Din momentul în care îţi depui dosarul durează cel puţin 3-4 luni şi trebuie să faci o grămadă de drumuri pana la Asistenta Sociala. Şi de multe ori te duci şi nu îţi răspunde nimeni?, se plânge o mămică. În Bucureşti, din 7.000 de dosare depuse de la începutul anului, au fost soluţionate doar 2.000. Deşi autorităţile au promis că mamele vor primi retroactiv banii, acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Autorităţile explică aceste întârzieri prin numărul mic de angajaţi ai Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale ?Sunt foarte multe dosare, personalul este foarte puţin din păcate, când a fost înfiinţata a fost înfiinţata puţin forţat aceasta agenţie?, spune Mariana Nedelcu, secretar de stat în Ministerrul Muncii.

După spusele autorităţilor, cei care au depus dosarele în ianuarie, ar trebui sa primească banii la sfârşitul lunii mai. Până atunci, mamele nu au altă soluţie decât să aştepte şi să se împrumute pentru a-şi achita datoriile.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close