Antena 3 CNN Actualitate Metoda pentru întărirea sistemului imunitar după COVID-19, care ar putea preveni reinfectarea, creată de cercetători

Metoda pentru întărirea sistemului imunitar după COVID-19, care ar putea preveni reinfectarea, creată de cercetători

Claudia Popovici
1 minut de citit Publicat la 17:16 18 Noi 2021 Modificat la 17:22 18 Noi 2021
anticorpi monoclonali
Pacienții cu sistem imunitar slăbit au nevoie de anticorpi monoclonali pentru a fi complet protejați de COVID Sursa foto: John Moore/Getty Images)

Studiul a fost realizat de Universitatea de Stat din Milano și Universitatea Sacco alături de mai multe instituții americane, conform La Stampa.

Este vorba despre o proteină care ar putea regla sistemul imunitar al pacienților care, chiar și la câteva luni după ce au trecut prin faza acută a bolii, continuă să se infecteze, contribuind la răspândirea virusului.

De vină este disfuncția imunitară de lungă durată cauzată de COVID-19. Rezultatele studiului sugerează posibilitatea unui medicament care să corecteze modificările și să restabilească răspunsul imunitar pentru a proteja pacienții de riscul de reinfectare cu SARS-CoV-2.

„Acest studiu relevă faptul că alterările sistemului imunitar observate în timpul COVID-19 nu se limitează doar la faza acută a bolii, ci pot persista timp de luni de zile după recuperare, la fel ca simptomele care caracterizează long COVID, compromițând capacitatea sistemului imunitar de a răspunde la agenții patogeni externi și expunând pacienții la noi infecții”, declară Paolo Fiorina, profesor de endocrinologie, director la Universitatea Sacco.

„Metoda de stimulare a sistemului imunitar, după COVID-19 care ar putea preveni reinfectarea"

„Am descoperit că anticorpul monoclonal care blochează proteina PD-1, ale cărei niveluri sunt crescute în timpul și după infecție, reduce alterările imunitare observate", continuă profesorul de endocrinologie: „după tratamentul cu anticorpul monoclonal, celulele imunitare au prezentat o capacitate crescută de răspuns imunitar împotriva SARS-CoV-2”.

Corecția farmacologică ar oferi, prin urmare, un instrument de protejare a pacienților, contribuind, în același timp, la limitarea răspândirii virusului.

Stefano Rusconi, directorul Unității de Boli Infecțioase de la spitalul Legnano, și Massimo Galli, fost profesor de boli infecțioase la Universitatea de Stat din Milano, confirmă: „posibilitatea de a reduce acest risc prin restabilirea unui răspuns normal împotriva virusului reprezintă o nouă armă potențială pentru protejarea sănătății pacienților și combaterea răspândirii acestei teribile epidemii".

Rezultatele au fost publicate în JCI Insight.

×
TOP articole
x close