Antena 3 CNN Actualitate Întâlnire între sindicate, premierul Emil Boc şi ministrul Sebastian Vlădescu

Întâlnire între sindicate, premierul Emil Boc şi ministrul Sebastian Vlădescu

Întâlnire între sindicate, premierul Emil Boc şi ministrul Sebastian Vlădescu
20 Mai 2010   •   12:00

Reprezentanţii sindicaliştilor se întâlnesc joi după-amiază cu ministrul Sebastian Vlădescu, la sediul Ministerului Finanţelor. Întâlnirea, care a început la ora 14.00, se anunţă a fi una tensionată, în urma protestelor de amploare care au avut loc miercuri în faţa Guvernului.

La discuţii participă şi premierul României, Emil Boc, dar şi ministrul Muncii, Mihai Şeitan. Printre temele de discuţie abordate de oficiali se numără măsurile anticriză şi documentul care va fi trimis Fondului Monetar Inernaţional.


Sindicatele consideră că scrisoarea de intenţie către FMI poate fi modificată astfel încât salariile bugetarilor să scadă cu 10% şi doar în 2010, fără fi diminuate deloc pensiile, iar diferenţa să fie luată de la achiziţii, stimulente şi servicii.

Sindicaliştii propun şi limitarea achiziţiilor, a bunurilor şi serviciilor, dar şi eliminarea micii evaziuni prin plata accizelor la combustibil pentru comercianţi. În acelaşi timp, sindicaliştii au precizat că nu sunt de acord cu măsurile aberante precum impozitarea tichelor de masă.

Bucureştiul a fost luat cu asalt miercuri de cei 40.000 de protestatari. Peste 1.000 de efective ale forţelor de ordine au fost mobilizate pentru acest miting. Sindicaliştii au scandat "Demisia!" şi "Jos Guvernul!" în faţa Palatului Victoria.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sindicate Sebastian Vladescu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close