Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea, după întâlnirea cu ambasadorul SUA Hans Klemm: Au fost discuții despre Parteneriatul Strategic între România şi SUA

Liviu Dragnea, după întâlnirea cu ambasadorul SUA Hans Klemm: Au fost discuții despre Parteneriatul Strategic între România şi SUA

o_1c6p867c41aup11j2e3532hun28.jpg
20 Feb 2018   •   14:52

Update: Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi ambasadorul SUA Hans Klemm au discutat, la întrevederea de marţi, despre elaborarea şi implementarea unui plan de acţiuni de lucru pentru a întări şi aprofunda parteneriatul strategic între România şi SUA, informează un comunicat al Cabinetului preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Potrivit sursei citate, "întâlnirea a avut loc pe fondul unei dinamici pozitive a relaţiilor bilaterale, în domeniile politico-militar şi de securitate, România fiind prima ţară membră NATO care a alocat 2% din PIB pentru apărare".

"Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă pilonul politicii externe şi de securitate a României. Ţara noastră a avut cea mai mare creştere economică din Europa, continuând, în acelaşi timp, să fie un generator de securitate şi stabilitate, în special în regiunea noastră", precizează comunicatul.

Discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe identificarea oportunităţilor de întărire şi aprofundare a Parteneriatul Strategic între România şi SUA în toate domeniile, partea română subliniind importanţa amplificării şi dezvoltării dimensiunii economice, în special în domenii cheie precum energie, IT şi securitate cibernetică, ştiinţă şi cercetare, menţionează sursa citată.

"Astfel, s-a agreat elaborarea şi implementarea unui plan de acţiuni de lucru pentru a întări şi aprofunda parteneriatul strategic între România şi SUA, pe aceste dimensiuni", subliniază comunicatul.

Întâlnirea dintre Liviu Dragnea şi Hans Klemm a durat aproximativ o oră şi s-a desfăşurat în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor. A participat şi vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice Ana Birchall.

Ambasadorul Klemm nu a făcut nicio declaraţie, la plecare fiind însoţit de Ana Birchall.

Ultima întâlnire Dragnea - Klemm a avut loc în 13 noiembrie 2017.

Update: Întâlnirea dintre Hans Klemm și Liviu Dragnea s-a încheiat în urmă cu puțin timp, după aproape o oră. La ieșire, ambasadorul SUA a fost condus de Ana Birchall, vicepremier pentru implementarea Afacerilor europene, care a participat și ea la această întâlnire. Deocamdată nu se știe oficial ce s-a discutat la această întâlnire.

Știre inițială: Întâlnire explozivă în biroul lui Liviu Dragnea. Ambasadorul Americii în România, Hans Klemm, s-a deplasat marţi la Parlament unde are o întâlnire cu preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în biroul acestuia.

Întâlnirea vine în contextului scandalului uriaş din justiţie pornit după difuzarea înregistrărilor cu procurori de la DNA Prahova şi cu două zile înainte de anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind decizia de revocarea sau nu a Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA.

Există o mare probabilitate ca acest scadal să fie dezbătut în discuția dintre cei doi.

×
Subiecte în articol: ambasadorul SUA Liviu Dragnea Hans Klemm
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close