Antena 3 CNN Actualitate Institutul pentru boli cardiovasculare C.C.Iliescu din Capitală se închide din 8 noiembrie

Institutul pentru boli cardiovasculare C.C.Iliescu din Capitală se închide din 8 noiembrie

Institutul pentru boli cardiovasculare C.C.Iliescu din Capitală se închide din 8 noiembrie
Foto: Videonews
02 Noi 2011   •   22:10
 
Se închide Institutul pentru boli cardiovasculare prof. dr. C.C. Iliescu din Spitalul Fundeni, din Capitală. Spitalul care rezolvă problemele a mai bine de jumătate dintre românii cu boli grave de inimă, a rămas fără bani.

Acum, sute de oameni care aşteptau o operaţie vor fi trimişi acasă, iar alte câteva sute îşi vor întrerupe tratamentul, toate din cauză că de la Casa de Asigurări de Sănătate spitalul a primit pentru ultima lună doar bani pentru câteva cutii de analgezic.

Un spital care primeşte zilnic zeci sau sute de pacienţi ar trebui să supravieţuiască timp de o lună cu 87 de lei. Acesta e bugetul spitalului "C.C. Iliescu" pentru luna noiembrie, aşa că activitatea unităţii va fi oprită de marţi, 8 noiembrie. Nu sunt bani pentru medicamente, materiale sanitare, consumabile şi utilităţi.

Lunar, la Fundeni se internează peste 1.200 de pacienţi şi încă 3.000 în ambulator. De-a lungul timpului, la Institut s-au tratat o serie de pacienţi celebri: Ion Diaconescu, fostul lider ţărănist şi Radu Câmpeanu, liderul liberalilor, se înscriu pe listă.
La ora actuală, spitalul asigură peste 70% din urgenţele cardio-chirurgicale din România.

Acum pacienţii care au grave afecţiuni ale inimii trebuie să spere că alte spitale din ţară sau din Bucureşti îi vor putea primi.

Preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate spune că probleme cu banii sunt în mai multe spitale din ţară, aşa că a transferat astăzi 160 de milioane de lei din bugetul de pe luna decembrie al Casei pentru luna noiembrie. Iar în ultima lună din an speră să rezolve problemele după o înţelegere cu Ministerul Finanţelor.
 





×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close