Bolnavii veniţi la Institutul Matei Balş spun că nu sunt băgaţi în seamă de autorităţi. Oamenii susţin că sunt prea puţini medici care se ocupă de ei, iar timpul de aşteptare este mare.
Între timp, autorităţile se pregătesc să demareze vaccinarea populaţiei. Secretarul de stat din ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel a precizat că vaccinul este încă în teste.
Până începe campania de vaccinare, autorităţile au luat măsuri pentru limitarea răspândirii virusului. În unităţile de învăţământ din Capitală vor fi distribuite gratuit 60.000 de măşti de protecţie şi peste 7.000 de litri de dezinfectant.
Institutul Cantacuzino va produce 5 milioane de doze de vaccin până la sfârşitul anului. De anul viitor, lunar, vor fi produse aproximativ un milion de doze. Potrivit lui Geza Molnar, preşedintele Institutului de Epidemiologie, dacă în februarie se va atinge vârful pandemiei, aproximativ 30% din populaţie va fi vaccinată.
Primii vaccinaţi: medicii, elevii şi studenţii şi grănicerii
Primele 300.000 de doze de vaccin vor fi folosite pentru vaccinarea personalului medical, a studenţilor din cele două focare importante, Iaşi şi Bucureşti, precum şi a personalului de la frontiere, a declarat luni dr. Adrian Streinu Cercel.
El a făcut un apel la persoanele care prezintă simptomele bolii, să se autoizoleze la domiciliu şi să îşi contacteze medicul de familie, pentru a stabili o întâlnire într-un moment în care cabinetul nu este aglomerat. El a subliniat faptul că este foarte important ca oamenii să respecte aceste recomandări.
Antena3.ro