Antena 3 CNN Actualitate Instituţia familiei în declin. Numărul căsătoriilor a scăzut cu 20% faţă de anii trecuţi

Instituţia familiei în declin. Numărul căsătoriilor a scăzut cu 20% faţă de anii trecuţi

Instituţia familiei în declin. Numărul căsătoriilor a scăzut cu 20% faţă de anii trecuţi
24 Mai 2009   •   10:54

Criza economică şi neîncrederea în instituţia familiei sunt doar două dintre motivele care îi ţin departe pe tineri de starea civilă. Românii nu se mai căsătoresc, însă nici nu mai divorţează. Numărul divorţurilor a scăzut simţitor, susţin jurnaliştii de la Evenimentul Zilei. Doar 16.000 de căsătorii au fost înregistrate în primele trei luni ale acestui an, cu 20% mai puţine decât media ultimilor ani. În judeţul Timiş, spre exemplu, aproape 200 de cupluri au trecut pe la Starea Civilă, în martie 2009, cu 100 mai puţin decât în luna februarie a acestui an, potrivit datelor de la Direcţia Judeţeană de Statistică.

O situaţie similară şi la Zalău, unde în primele luni ale anului s-au înregistrat 193 de căsătorii, mai puţine cu 26 faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent. Nici judeţul Călăraşi nu face excepţie. Doar 61 de căsătorii s-au oficiat în martie acest an. Numărul este cu 30% mai mic, comparativ cu luna similară din 2007.

Psihologii pun scăderea numărului de căsătorii pe faptul că familia nu mai este considerată ?celula" de bază a societăţii, iar tinerii sunt tot mai dezorientaţi.

De cealaltă parte, scăderea numărului de căsătorii ar putea fi dată, în contextul crizei actuale, de lipsa siguranţei zilei de mâine, condiţii în care mulţi se gândesc de două ori înainte de a-şi întemeia o familie. La acestea se mai adaugă şi teama unora de a-şi pierde libertatea.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close