Antena 3 CNN Actualitate Instanţa a amânat soluţia în cazul averii lui D.I.P.

Instanţa a amânat soluţia în cazul averii lui D.I.P.

Instanţa a amânat soluţia în cazul averii lui D.I.P.
24 Sep 2007   •   08:45

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a amânat luni, cu o săptămână, soluţia în procesul privind modul în care fostul ministru al Industriilor, Dan Ioan Popescu, şi soţia sa au dobândit o serie de bunuri, în perioada 2000-2004. Dan Ioan Popescu s-a prezentat, în 17 septembrie, la ICCJ, pentru a contesta soluţia dată de Comisia specială a instanţei supreme de control referitoare la modul în care şi-a dobândit bunurile.

Procesul a fost reluat la un an de la suspendarea sa, după ce dosarul a fost trimis la Curtea Constituţională pentru analizarea unor excepţii de neconstituţionalitate, privind declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, a unor persoane cu funcţii de conducere şi de control şi a funcţionarilor publici.

Curtea Constituţională a respins aceste excepţii în luna martie. În faţa unui complet de trei judecători, Dan Ioan Popescu, a criticat ordonanţa comisiei speciale, pe motive de legalitate. Procesul a început pe 16 ianuarie anul trecut când o comisie specială din cadrul instanţei supreme a admis cererea procurorului general al României de verificare a averii lui Dan Ioan Popescu.

În urma constatării că cei doi soţi Popescu nu pot justifica modul în care au dobândit o serie de bunuri, în perioada 2000-2004, 23 de bunuri din proprietatea acestora au fost puse sub sechestru. Valoarea acestora se ridică la 46 de miliarde de lei vechi.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close