Totul a fost dat în vileag pe reţelele de socializare, iar acum speţa face obiectul unei anchete interne. Comisia de Integritate a constatat deja nereguli, iar mâine se va decide cum va fi sancţionată profesoară.
''Nu vă văd bine deloc...Nu vă văd licenţiate, fetelor! Pentru că sunteţi extrem de leneşe, dar extrem. Deci nu cred că aţi citit niciodată ce teorie...Doamne fereşte! Păi de-aia, oameni buni, noi ieşim la teste că suntem analfabeţi funcţionali...''
Sunt numeroase înregistrări de la cursul profesoarei.
Mult timp, studenţii şi-au împărtăşit în mediul online, experienţele pe care le descriu ca traumatizante. Suedezii ne consideră ţigani din cauza unor oameni ca noi'', le-ar fi spus cadrul didactic tinerilor, ameninţându-i că nu îşi vor lua licenţa.
17 plângeri s-au strâns la conducerea facultăţii de Limbi şi Literaruri Străine
''A aplicat metode inumane de a se angaja în discuţiile cu studenţii, numindu-ne provinciali, balcanici şi primitivi. Îmi este foarte greu să vorbesc despre asta'', mărturiseşte unul dintre studenţi.
Profesoara le-ar fi făcut fotografii cu telefonul la examen, spun ei, fără să le ceară voie, ca să se asigure că nu îşi vor schimba locurile cu intenţia de a copia.
''Suntem foarte mulţi care urmăm un tratament, mai ales în sesiunea de examente, am avut nevoie de calmante'', adaugă studentul.
O altă studentă susţine chiar că în urma presiunii psihice de la cursurile profesoarei ar fi făcut infarct şi ar fi ajuns la spital.
O comisie de Integritate analizează probele strânse şi va decide dacă şi cum va fi sancţionat cadrul didactic. Contactată de Antena 3, profesoara a transmis că îşi va expune punctul de vedere după încheierea anchetei interne.
Universitatea București: „Suntem preocupați de situație”
“Cazul va ajunge în analiza Comisiei de Integritate Academică de la nivelul facultății și, în funcție de evoluția lucrurilor, ar putea intra în atenția Comisie de Etică a Universității. Suntem preocupați de situație, atât la nivelul facultății, cât și al rectoratului, și ne dorim să păstrăm un mediu de învățare în care respectul pentru demnitatea umană să rămână un principiu al activității noastre zilnice și al relațiilor dintre membrii comunității noastre, fie că este vorba de studenți, profesori sau colegi din administrația universității” - a transmis Universitatea București prin intermediul purtătorului său de cuvânt.