Antena 3 CNN Actualitate "Inimă de mamă". O femeie nu îşi lasă copilul operat pentru a nu pierde ajutorul social

"Inimă de mamă". O femeie nu îşi lasă copilul operat pentru a nu pierde ajutorul social

"Inimă de mamă". O femeie nu îşi lasă copilul operat pentru a nu pierde ajutorul social
17 Oct 2008   •   17:27

Un băieţel de 12 ani din Vaslui suferă de la naştere de o bloală gravă de inimă, însă mama sa refuză să-l opereze. Îi este teamă că va pierde alocaţia de handicap pe care o primeşte pentru copil, dacă băiatul se va însănătoşi. Deşi operaţia este gratuită, mama a invocat tot timpul lipsa banilor. Cazul a ajuns în atenţia celor de la Protecţia Copilului, care au făcut presiuni pentru realizarea operaţiei. După intervenţia acestora, băiatul va fi operat la Târgu-Mureş, în cel mult 2 săptămâni.
Băieţelul suferă de la naştere de o malformaţie foarte gravă a inimii, numită Tetralogie Fallot. Boala poate fi însă tratată prin intervenţie chirurgicală.
Deşi medicii i-au atenţionat pe părinţi, încă de când copilul avea 5 zile, că singura şansă este operaţia, mama a refuzat să-şi dea acordul dintr-un motiv foarte simplu, lipsa banilor. Operaţia era însă gratuită.
Medicii au sesizat Protecţia Copilului. În urma anchetei s-a decoperit că mama nu îl interna pe băiat la spital decat atunci cand avea nevoie de prelungirea statutului de asistent personal al copilului. Femeia câştigă 430 de lei pe lună d epe urma handicapului copilului ei.
Nici cu toate problemele legate de bani rezolvate, rudele baietelului nu sunt de acord cu intervenţia chirurgicală. Deşi familia se împotriveşte, medicii de la Targu-Mures îl vor opera pe copil în maxim două săptămâni.
Antena 3

×
Subiecte în articol: ajutor social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close