Antena 3 CNN Actualitate Îngrijirea unui bolnav de gripă, cu complicaţii, costă statul român până la 2.000 de euro pe zi

Îngrijirea unui bolnav de gripă, cu complicaţii, costă statul român până la 2.000 de euro pe zi

Îngrijirea unui bolnav de gripă, cu complicaţii, costă statul român până la 2.000 de euro pe zi
22 Noi 2008   •   11:14

Gripa a ajuns deja şi în ţara noastră. Medicii le recomandă românilor să se vaccineze atigripal, pentru că boala este foarte periculoasă. Un motiv în plus sunt banii. Medicii susţin că persoanele care se îmbolnăvesc de gripă şi au ulterior complicaţii pot costa statul şi până la 2.000 de euro pe zi.
Costurile pentru o persoană adultă care nu s-a vaccinat şi, apoi, se îmbolnăveşte grav de gripă, încât necesită internare, variază între 13 şi 50 de euro pe zi. Uneori însă costurile se ridică până la 600 sau chiar 2.000 de euro, pentru cei care necesită ventilaţie, susţin specialiştii.
Categoriile de persoane cele mai expuse riscului de a se îmbolnăvi de gripă sunt persoanele vârstnice şi copiii mici. Gripa este o boală periculoasă, extrem de contagiosă, care trebuie tratată cu seriozitate. În acest sezon în ţara noastră au fost deja înregistrate trei cazuri de gripă. Vaccinul este principala armă împotriva gripei şi are 85% efect de protecţie a adulţilor.
Costul acestuia este de aproximativ 30 de lei, iar perioada potrivită pentru vaccinare este octombrie-decembrie. Specialiştii susţin că foarte mulţi oameni nu fac diferenţa între răceală şi gripă. Simptomele gripei apar foarte repede, chiar în decurs de 24 de ore de la infectare. Spre deosebire de răceală, gripa provoacă temperatură foarte mare, deseori peste 39 de grade, dureri, mai ales ale spatelui, şi ale membrelor, o tuse seacă iar pacienţii se simt extrem de obosiţi.
Anual, în întreaga lume, aproximativ 500 de milioane de oameni sunt afectaţi de gripă.
Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close