Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru judeţele Sibiu, Timiş, Caraş-Severin, Arad, Bihor şi Hunedoara atenţionări nowcasting cu cod galben referitoare la acest fenomen.
Ceaţa mai este prezentă, izolat, în judeţele Alba şi Braşov.
Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcție de vizibilitate, să mărească distanţa în mers, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire (luminile de ceaţă trebuie folosite doar dacă vizibilitatea scade semnificativ).
În judeţul Caraş-Severin, în cursul nopţii, un autotren s-a răsturnat în afara părţii carosabile pe DN6 - Varianta de Ocolire a Municipiului Caransebeş, la kilometrul 425+500 de metri. Traficul rutier nu este afectat, ansamblul de vehicule ocupând parţial acostamentul. Însă, în momentul în care marfa va fi descărcată iar autotrenul va fi ridicat, este posibil ca circulaţia să fie dirijată alternativ.
În judeţul Vâlcea, pe DN7 Piteşti – Sibiu, la kilometrul 177+140 de metri, din cauza tasării corpului drumului în zona unui podeţ, circulaţia auto este deviată prin municipiul Râmnicu Vâlcea, pe străzile Decebal, Republicii şi pe Calea lui Traian.
În judeţul Olt, pe DN64 Drăgăşani – Găneasa, din cauza cedării terasamentului la kilometrul 46+200 de metri, în zona Colibaşi, traficul rutier se desfăşoară pe un fir, alternativ.
Până în data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).
De asemenea, până în data de 31 martie 2016, DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpăt, judeţul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice – indicativ AND 525/2013.
Aseară, pe DN67C-Transalpina, un autoturism în care se aflau doi tineri a rămas înzăpezit la 10 kilometri de Obârşia Lotrului, în zona Tărtărău. Cei doi intenţionau să ajungă la Craiova, pornind din localitatea Şugag, judeţul Alba. Conducătorul auto a ignorat indicatoarele care interzic, pe timp de iarnă, accesul pe acest drum, între Curpăt, judeţul Alba (km 79+200) şi Rânca, judeţul Gorj (km 34+800). În zona în care autoturismul nu a mai putut înainta, stratul de zăpadă măsura aproximativ 40 cm. În ajutorul celor doi a pornit o echipă formată din poliţişti şi jandarmi montani. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu 6 puncte-amendă, respectiv 630 de lei, fiindu-i, totodată, suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 60 zile.
Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.
În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).
Rute ocolitoare pentru traficul greu:
-pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone: DN10 Buzău – Cislău (km 47+070), DJ102B Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov;
-pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone: DN1B Buzău – Ploieşti, DN 1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.
În judeţul Prahova, pe DN1A, în zona Măneciu, pe porţiunea kilometrică 133+100 – 133+450 de metri, unde corpul drumului a fost afectat de alunecări de teren, sunt montate indicatoare care reglementează prioritatea de trecere. În zilele cu trafic intens, mai ales duminica, se formează coloane de autovehicule.