Antena 3 CNN Actualitate Au înflorit ghioceii şi magnoliile, înainte de Revelion. "Încălzirea globală dă peste cap natura"

Au înflorit ghioceii şi magnoliile, înainte de Revelion. "Încălzirea globală dă peste cap natura"

Temperaturile neobișnuit de ridicate din această perioadă au dat natura peste cap. Ghioceii au înmugurit, la fel și arborii de magnolii din Oradea.

ghiocei unsplash csaba talaber
Vestitorii primăverii, află totul despre ghiocei Sursa foto: Unsplash.com | Csaba Talaber
de Georgiana Botez    |    28 Dec 2023   •   13:51

2023 este cel mai călduros an din istorie pentru România, iar zilele acestea au adus temperaturi record în mai multe părti din țară. 

În plus, în Oradea au îmbobocit ghioceii și magnoliile, spre surprinderea localnicilor. 

Gingașele flori care, de obicei, vestesc primăvara, au surprins în acest an cu apariția lor pe final de decembrie. 

Potrivit meteorologilor, vremea caldă se va menţine până la sfârșitul anului.

În parcuri și pe străzi, e o atmosferă de primăvară. Copiii hrănesc porumbeii, se joacă şi aleargă, iar arborii de magnolii de pe margini au dat primii muguri de flori.

"E vreme de primăvară, ele asta vestesc, primăvara. Parcă e prea devreme, normal ar fi să fie zăpada acum, încălzirea globală dă peste cap natura", spune o localnică.

Soarele, ghioceii, oamenii în ținute lejere şi o maximă de 11 grade - toate ne duc cu gândul la luna martie, dar va trebui să mai aşteptăm. 

Până atunci ne putem bucura de vreme de primăvară în acest weekend şi la începutul săptămânii. Vorbim în general de temperaturi cu 10 grade mai ridicate decât normalul acestei perioade.

Copiii profită și ei de vacanţă și de vremea plăcută, așa că parcurile răsună de glasurile lor.

Agricultorii spun că apariţia vremelnică a ghioceilor ar fi un semn rău şi anunţă un an secetos. Pe de altă parte, specialiștii spun că dacă temperaturile ridicate vor persista, vom avea recoltele de toamnă afectate.

Vreme caldă va fi până la finalul anului, spun meteorologii care estimează că anul 2023 va fi cel mai călduros an din 1900 și până în prezent.

×
Subiecte în articol: ghiocei magnolii incalzirea globala Oradea
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close