Antena 3 CNN Actualitate Infarctul pilotului - cauza accidentului aviatic din Vâlcea

Infarctul pilotului - cauza accidentului aviatic din Vâlcea

Infarctul pilotului - cauza accidentului aviatic din Vâlcea
17 Oct 2007   •   22:21

Cauza accidentului aviatic care a avut loc în 25 septembrie, în Munţii Căpăţânii, ar putea fi un infarct suferit de pilot. În urma accidentului trei persoane - doi cetăţeni austrieci şi un român - şi-au pierdut viaţa. Autorităţile nu au finalizat încă ancheta privind cauzele care au dus la prăbuşirea avionului utilitar dotat cu aparatură de fotometrie pe un versant muntos, la circa 30 de kilometri de comuna vâlceană Vaideeni.

?Din raportul medicilor legişti, am înţeles că una dintre cauzele prăbuşirii avionului ar putea fi un infarct sau un preinfarct suferit de pilot în timpul zborului, dar este o concluzie preliminară. Urmează ca analizele şi contraexpertizele anatomopatologice efectuate la Bucureşti să certifice infarctul sau preinfarctul suferit de pilot. Faptul că pilotul a eliberat kerosenul din rezervor ne indică faptul că acesta era conştient de apariţia unor probleme?, a declarat Ion Nicolescu, director în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea.

Pasagerii avionului intenţionau să fotografieze pentru cartografiere zona munţilor Căpăţânii. Avionul decolase de pe aeroportul internaţional din Craiova. Potrivit oficialilor de la Autoritatea Aeronautică Civilă, aparatul de zbor a decolat cu toate autorizaţiile necesare, cei doi experţi austrieci fiind însoţiţi de un operator de zbor român, potrivit reglementărilor aeronautice româneşti.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close