Analemma Tower ar putea fi prima clădire de tip zgârie-nori ce va fi construită pe un asteroid plasat pe orbita Terrei, scrie CNN.
Ideea aparține reprezentanților cabinetului de arhitectură Clouds Architecture Office.
Turnul se va mișca întotdeauna.
Astfel, rezidenții și vizitatorii vor efectua călătorii zilnice între emisfera nordică și cea sudică.
Ostap Rudakevych, arhitect al proiectului Analemma Tower, a dezvăluit pentru CNN că acest turn ar putea fi realizat din materiale durabile şi uşoare, precum fibră de carbon şi aluminiu.
Va fi nevoie însă de o serie de descoperiri în domeniul ingineriei cablurilor, pentru ca specialiştii să poată să fabrice la sol cabluri suficient de rezistente pentru a susţine o astfel de structură. Energia clădirii va fi furnizată de un grup de panouri solare, plasate în spaţiu, care vor avea o expunere constantă la Soare.
Apa pentru locuitorii turnului va fi captată din nori şi din apa de ploaie şi va fi menţinută într-un sistem de reciclare semi-închis.
Vârful turnului se va afla la altitudinea de 32.000 de metri deasupra Terrei, iar specialiştii afirmă că întreaga structură se va deplasa pe cerul terestru cu o viteză de 480 de kilometri pe oră.
Cum se poate ajunge în acest turn?
Ostap Rudakevych spune că doreşte să construiască drone de mari dimensiuni pentru transportul pasagerilor, ce vor permite oamenilor să facă naveta între turn şi suprafaţa terestră, în acelaşi timp cu construirea unor ascensoare magnetice revoluţionare, care îi vor aduce pe vizitatori în interiorul Analemma Tower.
Proiectul actual doreşte ca turnul propriu-zis să fie construit în Dubai, care are în spate o istorie îndelungată în privinţa clădirilor înalte şi a zgârie-norilor, construite cu costuri mai mici decât în Statele Unite.