Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un primar interzice ploaia printr-un document oficial: „O adiere uşoară şi un soare strălucitor să-i ia locul”

Un primar interzice ploaia printr-un document oficial: „O adiere uşoară şi un soare strălucitor să-i ia locul”

profimedia-0319129729
Primarul recunoaște că hotărarea este, de fapt, o glumă. Foto: Profimedia Images
de Robert Kiss    |    11 Iul 2024   •   07:00

Primarul din Coulonces, o mică comună normandă din Orne, a dat o hotărâre a municipalităţii „să se oprească ploaia”, dacă e posibil cu o mână de ajutor „de dincolo”, în contextul unui început de vară ploios în regiune, declară el miercuri AFP, potrivit BFMTV.

Într-o hotărâre municipală semată marţi, postată pe reţelele sociale, „se prescrie ca la 15 iulie şi în lunile august, septembrie şi octombrie, ca ploaia să se oprească şi ca o adiere uşoară şi un soare strălucitor să-i ia locul”.

La fel de plin de umor, Articolul 3 al hotărârii pevede ca „parohilor din partea de nord a Franţei să li se ceară să contribuie printr-o comunicare cu prioritate cu (lumea de) dincolo şi să fie aşadar însărcinaţi cu executarea prezentei hotărâri”.

Intervievat de AFP miercuri dimineaţa, primarul acestui sat cu 227 de locuitori, situat între Alençon şi Caen, Daniel Marrière, recunoaşte că „n-a mai văzut o vreme ca asta” în această perioadă a anului.

„Ieri dimineață ploua abundent, afară era gri de abia dacă se vedea ceva. A fost nevoie ca oamenii să aprindă lumina în case”, îşi justifică hotărârea Marrière.

Primarul recunoaște că hotărarea este, de fapt, o glumă.

„Mi-am zis că acum, mai mult ca niciodată, este momentul să o fac, pentru a-i face pe oameni să zâmbească puţin”, a declarat el, adăugând că a primit multe vorbe bune de la locuitori după publicarea hotărârii.

×
Subiecte în articol: Franta ploaia Normandia hotarare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close