Antena 3 CNN Actualitate Inedit Țara în care friptura de vită creată în laborator a fost autorizată pentru consum uman

Țara în care friptura de vită creată în laborator a fost autorizată pentru consum uman

Ioana Mircea
<1 minut de citit Publicat la 22:42 20 Ian 2024 Modificat la 22:42 20 Ian 2024
carne de vita
Țara în care carnea de vită creată în laborator a fost autorizată pentru consum uman Sursa foto: Gettyimages

Cetățenii vor putea mânca de acum înainte carne de vită creată în laborator. Compania care a inventat-o a primit undă verde din partea autorităților sanitare pentru a vinde primele fripturi din lume realizate din celule de vită cultivate, şi nu din întregul animal.

Carnea de vită va fi cultivată din celule derivate dintr-un ovul fertilizat de la o vacă Black Angus, pe nume Lucy, care trăieşte într-o fermă din California.

Citește și: România ar putea rămâne fără carne de porc. Avertizările fermierilor: "Am spus că aici vom ajunge"

Aleph Farms, o firmă din Israel, este cea care a inventat acest tip de carne și care a primit autorizația pentru consumul uman din partea Ministerului israelian al Sănătăţii.

Însuși premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut anunțul săptămâna aceasta, anunțând invenția drept "o inovaţie globală”. Firma a declarat că intenţionează să introducă o "friptură unică” cultivată pentru clienţii din Israel.

Peste 150 de companii din lume urmăresc obiectivul de a crea carne cultivată, sau "cultivată din celule”, cunoscută şi sub numele de carne crescută în laborator, potrivit aleph-farms.com.

×
x close